Bonapeti.rs»Saveti»Kako se priprema jagnjeća glava?

Kako se priprema jagnjeća glava?

ažurirano:
EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
46179
Kako se priprema jagnjeća glava?

U velikom loncu ili ekspres loncu opremljenom ventilom za kontrolu pare, prokuvajte 2/3 lonca napunjenog slanom vodom.

U odgovarajućoj posudi pomešajte so i kim. Dodajte glavu i ravnomerno utrljajte začine po mesu.

Dodajte luk i peršun u ključalu vodu.

Takođe stavite glavu jagnjeta u lonac (ako odlučite da kuvate u loncu).

Čvrsto zatvorite poklopac i kuvajte meso 3 i 1/2 do 4 sata ili dok meso ne omekša i se lako ne odvaja od kostiju.

Proveravajte nivo bujona tokom kuvanja i dodajte još vode ako mislite da je potrebno.

Ako odlučite da kuvate jagnjeću glavu u ekspres loncu, prvo je stavite u njega, prethodno utrljavši kim i so u meso.

Dodajte vodu (napunite lonac do 2/3), luk i peršun. Čvrsto zatvorite poklopac i zavrnite ventil za kontrolu pare. Kuvajte oko 2 sata ili dok meso ne omekša i ne bude lako odvojeno od kostiju.

Pre nego što izvadite jagnjeću glavu, obavezno odvrnite ventil i ispustite paru. Izvadite jagnjeći mozak i jagnjeći jezik iz glave /oljuštite kožu sa jezika/.

Odvojite preostalo meso od kosti glave. Isecite/iseckajte i začinite maslacem, belim lukom u prahu, biberom, alevom paprikom i kuminom, kao i bilo čim drugim po vašem ukusu.

Pogledajte takođe kako da napravite čorbu od jagnjeće glavice ili ukusnu pečenu jagnjeću glavicu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni