Bonapeti.rs»Saveti»Kako se čuva Uskršnji kolač?

Kako se čuva Uskršnji kolač?

MarianeMariane
Džedaj
15663
Kako se čuva Uskršnji kolač?

U našoj zemlji, uskršnji kolač se tradicionalno vezuje za uskršnje praznike. Tada uskršnji kolač (kozunak) nije samo slatkiš kojim se častimo, već poseban ritualni hleb. Veruje se da sadrži ne samo osnovne sastojke poput brašna, jaja, mleka i šećera, već i nadu u ponovno rođenje novog života, u proleće, u ljubav i sreću.

Mešenje uskršnjeg kolača je težak zadatak koji mogu da urade samo iskusni kuvari. Zasuču rukave i, kao ritual, mese i mešaju, dodajući kandirane kore pomorandže, ratluk, slatko od zelenih smokava i druge sastojke. Kao rezultat toga, na našem stolu se služi mirisni, vazdušasti kolač.

I kada smo se obilno najeli uskršnjim kolačem, a još uvek ga je ostalo na stolu, suočavamo se sa pitanjem kako čuvati uskršnji kolač da bi ostao vazdušast i svež.

Najbolje je uskršnji kolač čuvati u plastičnoj kesi ili providnoj kućnoj foliji za sveže pakovanje. Međutim, pre nego što ga uguramo u kesu ili umotamo u foliju, potrebno je da se uverimo da se uskršnji kolač potpuno ohladio. U suprotnom, rizikujemo da se pokvasi iznutra.

Pakovani uskršnji kolač može se čuvati na sobnoj temperaturi ili u frižideru, gde će zadržati svežinu i ukus nekoliko dana. Na našem sajtu možete pronaći recept za uskršnji kolač sa karamel kremom, domaći seoski uskršnji kolač, jednostavan domaći uskršnji kolač sa orasima i druge isprobane recepte za uskršnji kolač.

Pogledajte takođe koliko dugo uskršnji kolač treba da narasta i šta da pripremite od starog uskršnjeg kolača.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni