Niko ne odbija toplu pileću supu - neodoljivog je ukusa i jedinstvene arome.
Ali postoje neke suptilnosti u pripremi pileće supe, jedna od njih je bujon pileće supe i njegova pravilna priprema.
Ono što treba da znate i zapamtite jeste da se, kao i kod pasulja, prva voda iz pilećeg bujona baca. Razlog je u njegovoj obzirnosti prema našem zdravlju, naime - prilikom kuvanja piletine oslobađaju se bakterije, koje se ne uklanjaju pranjem, već samo termičkom obradom.
Zbog toga preporučujem da piletinu kuvate oko 10 minuta u ključaloj slanoj vodi. Zatim bacite ovu vodu, sipajte novu vodu i iseckajte luk i šargarepu (i ostalo povrće) da biste napravili odličan pileći bujon.
Nakon čega se ovaj bujon mora procediti, jer će ostati ostaci i neprijatne stvari od povrća i nečistoća. Pratite ove savete:
1. Uvek menjajte vodu u pilećem bujonu;
2. Kuvajte u blago posoljenoj vodi;
3. Uvek procedite pileći bujon da biste uklonili nepotrebne i štetne materije u vodi.
Takođe proverite da li treba da operete piletinu pre kuvanja i saznajte šta da stavite u pileću supu, kao i kako lako ukloniti kožicu sa piletine.
Komentari