Bonapeti.rs»Saveti»Kako se peku orasi?

Kako se peku orasi?

ažurirano:
MarianeMariane
Džedaj
15663
Kako se peku orasi?

Jezgra oraha su veoma korisna. Mnogi ih definišu kao univerzalni lek. Orasi su bogati vlaknima, proteinima i mineralima. Bogati su nezasićenim masnim kiselinama, uključujući i omega-3 masne kiseline. Osim toga sadrže veliku količinu kalijuma, magnezijuma, fosfora i td.

Naravno, najbolje je konzumirati ih u sirovom stanju, ali većina ih voli pečene. Sam proces pripreme pečenih oraha je veoma jednostavan. Dovoljno je da lagano poprskate sa malo vode polovine orahovih jezgara, da ih posolite i ostavite u rerni.

Orasi se peku oko 15-20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom, s tim što ih za vreme pečenja treba promešati dva do tri puta. Ako ne možete toliko dugo da čekate, možete ih ispeći u mikrotalasnoj peći.

Pečenje oraha u mikrotalasnoj peći oduzima oko 1-2 minuta za 100 grama oraha, ali treba da budete naročito pažljivi da ih ne prepečere.

Redovno konzumiranje oraha - nezavisno od toga da li su u sirovom ili pečenom stanju, deluje dobro na koštani sistem, pomaže kod srčanih problema, problema sa visom i poboljšava opšte stanje kod dijabetičara.

Pogledajte takođe za šta su korisne pregrade oraha i saznajte kako da koristite listove oraha.

Ako imate orahe pri ruci, obavezno probajte ovu francusku seosku tortu ili probajte ove klasične domaće orasnice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni