Kako se ljušti ananas?

Kako se ljušti ananas?
Fotografije: bonapeti.rs

Da li u šali ili ozbiljno, ali neki ljubitelji tvrde da je ananas najlepše voće od svih koja postoje i da je upravo i majka priroda bila darežljiva prema njemu i poklonila mu pravu krunu. Šta god mi mislili, ovaj neverovatno ukusan i sočni plod južnog voća ima i niz korisnih sastojaka, zbog kojih bi trebalo da ga konzumiramo svakodnevno.

Do pre nekoliko godina, ananas je i kod nas bio prava egzotika i obično su ga naše domaćice koristile u obliku konzerviranog ananasa. Danas je ovo voće može pronaći na svakoj pijaci tokom skoro cele godine i nema razloga da ne bude stalno prisutan na našem stolu.

Ipak, još uvek ima domaćica koje izbegavaju da ga kupuju, jer su uplašene od njegovog ljuštenja. Za njihov mir, reći ćemo da se ananas veoma lako ljušti.

Uzmite jedan dobro sazreo ananas i ostavite ga da legne. Nakon toga, oštrim nožem odstranite lišće zajedno sa oko 2 cm ploda. Okrenite ananas i odstranite i donji deo. Uspravite ga i koru isecite sa svih strana.

Oljušteni ananas nasecite na kriške ili kockice, a sredinu izbacite, jer nije za jelo. Nakon što ste oljuštili ananas i nasekli ga, ostaje vam samo da odlučite šta ćete pripremiti sa njim - pile sa ananasom, kolač sa ananasom ili aromatičnu svinjetinu sa ananasom.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji