bonapeti.rs»Saveti»Kako se ljušti paradajz?

Kako se ljušti paradajz?

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2671k1k
Kako se ljušti paradajz?

Zima i rano proleće nisu idealni trenutak za konzumiranje paradajza, jer čak i uz dobru volju i više izdvojenih finansija, kvalitetnog proizvoda na tržištu jednostavno nema - takva je sezona, tako da ćete u najboljem slučaju za svoj novac dobiti paradajz iz staklenika, prilično dobrog izgleda. Dakle, zbog toga je konzervirani oljušteni paradajz dobra alternativa ako želite svežu i zdravu salatu.

Ali, odmah se postavlja pitanje - kako se paradajz može lako ljuštiti u domaćim uslovima?

Nemojte misliti da je potrebno previše vremena ili da je suviše komplikovano za izvođenje. Naprotiv, ljuštenje paradajza, na primer za salatu Kapreze ili za ukusnu hladnu supu od paradajza je brzo i jednostavno.

Jedina stvar koja vam treba je nož i malo strpljenja - bar dok se ne zagreje i proključa voda.

Sipajte u mali lonac vodu i zagrejte je na vatri. Morate da sačekate da voda "baci ključ" i da spustite paradajz u vodu od 1 do 2 minuta. Pre spuštanja paradajza u vrelu vodu, napravite rez nožem na dnu svakog od njih u obliku slova X.

Prospite vrelu vodu iz posude i ohladite paradajz hladnom vodom, pa dodajte i led da se brže ohladi.

Uz pomoć oštrog noža, isecite zeleni deo oko drške. Zatim, opet nožem, pažljivo skinite ljusku i pazite da ne oštetite meso paradajza.

Celokupna operacija traje 1-2 minuta, izuzetno je brza i prijatna, jer se nakon toplotnog tretmana kožica paradajza lako skida.

I evo, već imate spremljen paradajz za ukusnu salatu, Kapreze.

Nasecite oljušteni paradajz na kolutove, stavite na svaki kolut malo Mocarele, pospite svežim bosiljkom, dodajte malo soli i maslinovo ulje.

Voala!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji