Zelena kafa je relativno nov i nepoznat proizvod, uprkos tome što je kafa među najčešće upotrebljavanim namirnicama na svetskom nivou, nakon vode i čaja.
Zelena kafa nije ništa neobično - to je obična kafa, ali sirova. Neispečena zrna kafe su veoma bogata hlorogenom kiselinom, koja je veoma jak antioksidant. Pored toga, redovna upotreba ektrakta zelene kafe dovodi do poboljšanja metabolizma, ubrzanog sagorevanja masti i smanjenja telesne težine.
Sirova, zelena kafa se konzumira u obliku napitka, koji svako može pripremiti i kod kuće. Za to je potrebno da zrna sirove kafe izmrvite u blenderu, kako biste na taj način iskoristili više njihovog sadržaja ulja. Nakon toga, pripremite malo destilovane vode, tako da je odnos zelena kafa/voda 60 g / 360 ml.
Smesu prokuvajte, a nakon što proključa ostavite je da se krčka na tihoj vatri oko 15 minuta. Ostavite posudu poklopljenu još jedan sat, procedite i pijte, ali dnevna doza ne treba da bude veća od 60 ml i to podeljena u dve porcije.
U napitak možete dodati šećer, med i druge zaslađivače. Kod problema ili kod promene u radu sistema za varenje, najbolje je da odmah prestanete sa upotrebom ekstrakta zelene kafe.
Komentari