Kako se dinsta mleveno meso?

Kako se dinsta mleveno meso?

Za dinstanje mlevenog mesa postoje dva načina. Jedan je uz dodavanje masnoće, a drugi sa vodom. U oba slučaja se dodaju po želji povrće i začini.

Da počnemo sa prvim načinom, kada dodajete masnoću kod dinstanja - to je za one koji vole malo masniju hranu. Najčešće se mleveno meso dinsta sa lukom i šargarepom. Luk i šargarepu naseckajte sitno, nakon toga ih stavite u tiganj sa 4-5 kašika ulja, zapržite ih do zlatne boje i onda dodajte mleveno meso pa sve poklopite.

U početku, prvih dva-tri minuta nije potrebno da mešate, ali je nakon toga obavezno da se smesa stalno meša. Boja mlevenog mesa se vremenom menja, a u zavisnosti od toga da li će meso proći ponovnu termičku obradu i vreme dinstanja je različito. Ako planirate da nakon dinstanja mleveno meso kuvate ili pečete, dovoljno je da ga dinstate oko 15-20 minuta. Boja mesa od crvene postaje svetlo braon.

Nakon toga sklonite dinstano mleveno meso sa vatre, pa dodajte željene začine kao što su so, čubar, kumin, aleva paprika, biber i različite sveže začine.

Drugi način dinstanja mesa, koji obično vole oni koji žele da se zdravije hrane je da se ne dodaje masnoća. Smatra se da je mleveno meso koje kupujemo dosta bogatije masnoćama od domaćeg mesa i nema potrebe da se dodaje dodatno masnoća u njega. Postupak dinstanja je isti - prvo dinstate povrće, ali ovoga puta sa vodom i kada dodate meso sve poklopite.

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji