Kako se prže paprike?

Pečene paprike su mnogima omiljena hrana tokom letnjih meseci - začinjene belim lukom, sirćetom i uljem, a ponekad i sa kiselim mlekom i zaprškom od aleve paprike.

Paprike možete svakodnevno da služite na domaćoj trpezi kao predjelo ili prilog. Paprike, bez značaja da li su zelene ili crvene, uvek će se ispržiti, samo da su od određene sorte.

Debele paprike se prže, logično je, sporije. Kada birate paprike, uvek odaberite mlade. One se pripremaju veoma brzo i veoma su ukusne.

Prvo dobro operite paprike, pa ih zatim osušite, kako ne bi prskale u ulju. Oštrim nožem ih presecite na četiri dela od vrha do drške i zatim ih posolite.

U dubokom tiganju ugrejte ulje. Stavljajte paprike da popunite tiganj, a kako proces prženja napreduje imaćete više mesta - paprike ne moraju da budu potpuno pokrivene uljem. Smanjite vatru.

Ako paprike previše prskaju, stavite poklopac, pa ćete ih na taj način i dinstati. Za vreme prženja okrećite paprike, kako bi se ravnomerno ispržile.

Kada ljuska koja je sastavni deo kore paprike počne da puca i dobije braonkastu boju, to je znak da su paprike ispržene i tada ih možete izvaditi iz tiganja.

Nakon prženja paprike možete konzumirati odmah. Nadamo se da će vas apetit vratiti u detinjstvo sa ovim prženim paprikama.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji