bonapeti.rs»Saveti»Kako se čupa perje pataka?

Kako se čupa perje pataka?

Mariana V.Mariana V.
Džedaj
1641
Kako se čupa perje pataka?

Čupanje perja patke uopšte nije tako lak zadatak, koliko zvuči na prvi pogled. Ova tvrdnja je tačna, jer od pravilnog čupanja perja ptice zavisi ne samo spoljašnji izgled vaše divlje patke na lovački način, već zavisi i njen ukus.

Zbog čega je pravilno čupanje perja tako važno? Čupanje perja, a ne dranje kožice patke, je važno, zbog toga što oštećena ili uklonjena kožica neće sačuvati meso od isušivanja u procesu termičke obrade i umesto da meso bude sočno i aromatično, ono će biti suvo i ne baš dobro za jelo.

Kožica patke treba da ostane, jer ćete ukoliko je odstranite, zajedno sa njom ukloniti i sloj masnoće i specifični miris divljači, koji se krije u njoj.

Kako biste odstranili perje patke, treba da je potopite u vrelu vodu, u kojoj ste rastvorili sodu bikarbonu, tako što na svaki litar vode treba da dodate bar 1 kašičicu sode. Ostavite pticu da stoji u vodi 2-3 minuta i povrmeno je protresite.

Nakon toga, ostavite pticu da se osuši dobro i tek tada počnite da čupate perje. Nakon čupanja, dobro je da patku oprljite špiritusom ili da uklonite ostatke od perja i ta je tek tada očistite od unutrašnjosti. Gotovo - patka je potpuno spremna da se pretvori u aromatičnu večeru kao pečena patka sa limunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji