Kako se puni ćurka?

Kako se puni ćurka?

Punjena pečena ćurka je osnova svake svečane večere i svakog svečanog ručka. Kako bi bila pripremljena na pravi način, domaćice poštuju određena pravila.

Važno je da se zna, da bi testirali stepen pripremljenosti nadeva ćurke, treba da imate termometar-sondu, koji će pokazati temperaturu nadeva od 165 stepeni, pre nego što poslužite punjenu ćurku. Ako je punjenje đurke hladnije, onda je to ptencijalni izvor oboljenja od hrane.

Kako se puni ćurka?

Korak 1: Odstranite unutrašnje organe (želudac, srce i džigericu), očistite unutrašnjost i operite je veoma dobro.

Iznutrice od ćurke su ukusna dopuna nadevu za ćurku - iskoristite ih. Na internetu možete da pronađete veliki izbor nadeva za ćurku, pa izaberite onaj koji vam najviše odgovara.

Operite ćurku i osušite je papirnim ubrusom.

Za dodatni ukus, utrljajte maslac sa začinskim biljkama ispod kože ćurke pre punjenja - to će pomoći da pojačate ukus i sočnost mesa.

Korak 2: Napunite šupljinu kod vrata ćurke.

Deo nadeva iskoristite da napunite šupljinu kod vrata ćurke. pažljivo rasporedite nadev, pa pažljivo prebacite kožu preko nadeva i pričvrstite je na leđima ćurke uz pomoć metalnog štapića za ražnjić.

Korak 3: Napunite trbušnu šupljinu ćurke

Promešajte nadev i ubacite ga u telesnu šupljinu ćurke, pa otvor ušijte jakim koncem. Nakon toga vežite noge ćurke metalnim držačem ili koncem. To je potrebno da bi se nadev zadržao unutar ćurke i da ne bi izašao napolje, a da se kao posledica toga punjena ćurka deformiše tokom pečenja.

Sada već znate kako se puni ćurka! Ne propustite da pripremite punjenu ćurku sa kestenima ili ćurku sa krompirom.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji