Mleko od indijskog oraha možete da pripremite veoma lako. U suštini, sam indijski orah je mnogo mekši u odnosu na druge orašaste plodove i lakše se može samleti. Uprkos tome, potrebno je prvo da potopite indijski orah na jednu noć u vodi, jer će tako on nabubreti i dodatno omekšati, a to će još više olakšati sam proces.
Sipajte orahe u blender (dobro je da bude što jači, ali će posao završiti i slabiji). Dodajte malo vode, do nivoa samih oraha i sve sameljite sa prstohvatom soli ili meda (bilo koji zaslađivač), u zavisnosti da li želite slano ili slatko mleko.
Treba da dobijete homogenu smesu u blenderu. Kada se ta smesa formira, sipajte još vode do željene gustine i ponovo uključite blender.
I vaše mleko od indijskog oraha je gotovo. Jednostavno, ukusno i zdravo!
Fantastično je za pripremu smutija ili drugih vrsta napitaka, a u isto vreme je nezamenjivi deo i osnovni sastojak čarobnih vegan slatkiša i bombona!
Karakterističan je njegov neutralni ukus i zbog toga se može koristiti i za slana i za slatka jela! Užitak je za čula i korisno je za naš organizam!
Prijatna priprema!
Komentari