Bonapeti.rs»Saveti»Kako se čuva med?

Kako se čuva med?

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Pomoćnik kuvara
313
Kako se čuva med?

Med ima neograničen rok trajanja, jedan je od najtrajnijih prehrambenih proizvoda, ali da bi zadržao korisna i lekovita svojstva, treba ga pravilno čuvati.

Tri važna faktora za čuvanje meda su:

- dalje od direktne sunčeve svetlosti;

- odgovarajuća posuda;

- odgovarajuća temperatura skladištenja.

Jedna od najvažnijih stvari je da se med drži dalje od direktne sunčeve svetlosti, jer se na direktnoj sunčevoj svetlosti zagreva i gubi većinu svojih jedinstvenih korisnih svojstava.

Dobro je čuvati med u keramičkim ili zemljanim posudama sa dobro zatvorenim poklopcima. U većini slučajeva ovaj pčelinji proizvod čuva se u staklenim teglama i zato ga je važno držati na hladnom i tamnom mestu.

Ne preporučuje se čuvanje u plastičnim posudama duže od dve godine. Med ne treba čuvati u posudama od cinka, bakra, aluminijuma ili drugih metala zbog kiselina koje se oslobađaju.

Najboljim pakovanjem meda smatra se prirodna voštana pita. Najbolje je čuvati ga na temperaturi od 4 do 20 stepeni.

Ako se čuva na temperaturi iznad 20 stepeni, med potamni i gubi korisna svojstva.

Takođe pogledajte kako da prepoznate lažni med. A ako želite da zasladite svoj život, pripremite jedan od naših recepata za medene torte ili bakine medenjake.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni