Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravilno peče pica?

Kako se pravilno peče pica?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
41190173
Kako se pravilno peče pica?

Pica je jedno od najklasičnijih i najomiljenijih jela koje obožavaju i ne mogu da mu odole ni mladi ni stari. Toplo, hrskavo i sa neverovatnim punjenjem - svako ga može napraviti kod kuće i tako će biti mnogo ukusnije i korisnije od smrznutih poluproizvoda iz prodavnice. Jedan od najvažnijih trenutaka u pravljenju vaše omiljene pice je njeno pečenje.

Da biste se spasili nevolja pri odvajanju pice od tepsije ili pleha, na dno tepsije stavite papir za pečenje. Blago pospite papir brašnom i stavite picu preko toga. Da biste postigli blago hrskavu, ali ne pretvrdu picu, potrebno je da je pečete u umereno zagrejanoj rerni - na oko 180 stepeni.

Vreme pečenja je oko 15 minuta, a pre nego što izvadite picu, lagano je podignite na jednom kraju i pogledajte dno. Trebalo bi da vidite da je pica mestimično blago potamnela do zlatno smeđe boje. Druga stvar koja je veoma bitna je da je kora za picu vrlo tanka, da bi važila gornja pravila - prava italijanska pica je tanka i blago hrskava.

Pre pečenja pice, važno je odabrati pravi recept za picu. Zbog toga vam preporučujemo da pogledate ove recepte za picu: italijanska pica, pica sa pečurkama, pica sa mlevenim mesom, posna pica, a zbog čega ne i zatvorena pica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji