Bonapeti.rs»Saveti»Kako se i koliko vremena kuva domaći petao?

Kako se i koliko vremena kuva domaći petao?

Kako se i koliko vremena kuva domaći petao?

Domaći petao - Svi znamo da se od njega prave najukusnije supe i čorbe.

Međutim, prvo sam petao mora da se skuva, a zatim ga možemo koristiti za supu ili neko drugo jelo.

Domaći petao se dobro opere nakon što je očišćen od perja i ostataka i oprljena mu je koža plamenom.

Petao se kuva lakše ako se naseče u delove umesto da se ostavi ceo. Uklanjaju se krilca, vrat, kara bataci i na kraju se leđa i grudni koš odvajaju od belog mesa.

Tako isečen na komade, petla stavite u šerpu, dodajte očišćene unutrašnje organe, sipajte hladnu vodu i pustite da se kuva. Najbolje je petla kuvati na živoj vatri. Međutim, ako nemate takvu peć, možete ga kuvati na plinskoj peći, kao i na običnoj ringli šporeta.

U zavisnosti od toga koliko je petao star, vreme za potpuno kuvanje petla varira - obično između 2 i 3 sata.

Nakon što se petao kuva oko sat vremena, dodajte 2 kašike rakije - veruje se da rakija pomaže ubrzavanju kuvanja mesa. Rakija ni na koji način ne menja ukus petla ili bujona, jer sam alkohol ispari tokom kuvanja.

da li je meso kuvano proverite viljuškom. Sa već skuvanim petlom možete da kuvate najukusniji čorbu, a od bujona - najukusniju supu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni