Svinjske uši mogu da budu veoma ukusan delikates, kada znate kako da ih pripremite. Nezavisno od toga, dali ih pripremate kao meze ili ih ubacujete u neko jelo, svinjske uši su proizvod, koji nikako ne treba potcenjivati.
Kako da pripremite svinjske uši?
Sve počinje sa dobrim i temeljnim čišćenjem ušiju i pripremanju bujona, u kome će se kuvati svinjske uši. Možete ga pripremiti sa lukom, belim lukom, šargarepom, vinom takođe, a i sa nekim tajnim omiljenim začinom.
U ovaj bujon spustite dobro očišćene svinjske uši i sve stavite na umerenu vatru, nikako na jaku. Koliko vremena se kuvaju svinjske uši? Obično je potrebno najviše 2 sata. Ponokada budu gotove i nakon sat vremena. Morate da pratite proces i da probate stepen kuvanja viljuškom.
Kada ste došli do trenutka da su uši skuvane, stavite ih u frižider da se ohlade. Nakon toga ih možete naseći na manje komade i da ih pripremite prema potrebama recepta koji ste odabrali.
Eksperimentišite i delite recepte na bonapeti.rs.
Komentari