Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi tradicionalna pihtija?

Kako se pravi tradicionalna pihtija?

NikiNiki
Guru
211

Iako je mnogi ljudi ne vole, svinjska pihtija je jedan istorijski delikates i neobično meze. Ona se pretežno sprema tokom zimskih meseci.

Da biste napravili pihtiju, treba da se naoružate vremenom i strpljenjem, zato što je proces kuvanja dug. Takođe i da biste uštedeli na račun struje, dobro bi bilo da kuvate na ringli na gas ili na vatri.

Za bržu varijantu mnoge domaćice više vole da kuvaju pihtiju u ekspres loncu.

Potrebni sastojci za tradicionalnu pihtiju:

Svinjske noge - 2 komada

Svinjske uši - 2 komada

Svinjski rep - 1 komad

Svinjska njuška 1 komad

Deo glave zajedno sa kožom - oko 300 g

Šareno meso - 300 g

Crni biber

Sirće

Beli luk

Ljuta aleva paprika

Način spremanja tradicionalna pihtije:

Sve sastojke dobro operemo, iseckamo ih na komade, stavljamo ih u šerpu i zalivamo vodom dok se u potpunosti ne pokriju, posolimo. Sastojke kuvamo dok u potpunosti ne budu gotovi. Meso treba da se odvaja od kostiju.

Vadimo sastojke i ostavljamo da se ohlade. Očistimo ih od kostiju i veoma sitno iseckamo.

Bujon procedimo. U posudu stavljamo iseckani beli luk, suve začine i sirće. U tanjir sipamo deo mesa i deo bujona.

Pihtiju garniramo smesom od belog luka i dobro mešamo da se pomešaju svi sastojci i poslužujemo sa čašom crvenog vina ili piva.

Živeli i neka Vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni