Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najvažnije tehnike pri pripremanju kremovaNajvažnije tehnike pri pripremanju kremova
28. feb.
Kod pripremanja kremova, umućena pavlaka ili belance se dodaju osnovnoj smesi, kada želatin počne lagano da se sgušnjava. Ako je krem još uvek dosta topao, teži želatin će pasti na dno.
Pogledajte zlatna pravila pekara eksperataPogledajte zlatna pravila pekara eksperata
28. feb.
Da se i vi ne biste našli u neprijatnim situacijama prilikom pečenja, pogledajte galeriju iznad sa osnovnim pravilima, koja treba poštovati u radu sa rernom.
Šefovi kuhinje otkrivaju tajne ukusne slanineŠefovi kuhinje otkrivaju tajne ukusne slanine
28. feb.
Ako ste i vi kao i većina koji smartaju da je slanina jedna od najvećih kulinarskih bogatstava, sa sigurnošću će vam se dopasti današnji članak i naučićete nekoliko fora kako da je pripremate na različite načine.
Ove namirnice nikako nemojte zagrevati u mikrotalasnoj pećiOve namirnice nikako nemojte zagrevati u mikrotalasnoj peći
27. feb.
Koliko god bile ukusne, postoje nemirnice koje se nikako ne zagrevaju u mikrotalasnoj. Tako im se oduzima sva hranljiva vrednost i postaju pre štetne, nego korisne.
Pravilna kombinacija začina je ključ ka ukusnim jelima!Pravilna kombinacija začina je ključ ka ukusnim jelima!
27. feb.
Začini su nerazdvojni deo naše kuhinje. Začini mogu da budu koren, kora ili seme nekih biljaka, kao i sveže lišće i cvetovi pojedinih biljaka.
10 zlatnih pravila za ukusne palačinke10 zlatnih pravila za ukusne palačinke
27. feb.
Da bi palačinka bila ravnomerna i da bi pokrila tiganj, neophodno je da nakon sipanja okrećemo tiganj u svim pravcima, dok ne pokrije dno.
Kako da postanete Vladar supa i čorbiKako da postanete Vladar supa i čorbi
27. feb.
Kažu da supa ili čorba budi apetit i priprema želudac za glavno jelo. Supa ili čorba je odlika sporog života - kada kuvaš supu, nemaš gde da žuriš. Tako i mi, koliko god da nam je brz i opterećen život koji vodimo, uvek moramo pronaći vreme za jedan tanji
Dijetalna kuhinja: Koja mesa odgovaraju i kako da ih pripremimoDijetalna kuhinja: Koja mesa odgovaraju i kako da ih pripremimo
26. feb.
Prilikom držanja dijeta preporučena su posna mesa i to od mlađih životinja - teletina, junetina, piletina i jagnjetina. Kod različitih oboljenja dozvoljavaju se svinjetina i ovčetina, ali bez masnoće.
Korisni saveti za domaćice početniceKorisni saveti za domaćice početnice
26. feb.
Evo nekoliko korisnih saveta prilikom kuvanja, koji će biti dosta korisni za početnice, koje prvo treba da savladaju finese kulinarske umetnosti.
Kako da koristan doručak pretvorite u prijatan za Vašeg mališanaKako da koristan doručak pretvorite u prijatan za Vašeg mališana
26. feb.
Na žalost, čak i da ste pripremili najkorisniji mogući doručak za svoje dete, ono se možda neće sa tim složiti i sedeće na stolici sa dosadom i mrzovoljom. Evo, upravo zbog toga ćemo vam pokazati, ne kako da pripremite zdrav doručak