Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kaberne SovinjonServiranje Kaberne Sovinjona
Neverovatan puni ukus Kaberne Sovinjona najbolje se slaže sa mesom. Izuzetno je dobar sa jagnjetinom, govedinom ili teletinom i svinjetinom....
08. mart
Kaberne FranRodna povezanost Kaberne frana i Kaberne sovinjona je negirana od strane naučnika dugo vremena. Ipak nakon sprovedene DNK analize postaje jasno da Kaberne sovinjon potiče od ukrštavanja Kaberne frana i sovinjon blana....
05. okt.
Bonton za serviranje kafeServiranje kafe je ritual koji podrazumeva razna pravila. Još u prošlosti je postojao bonton za serviranje kafe....
29. jun
Sovinjon blanNežno povrće, posebno artičoka ili špargla u laganom sosu, servirani sa sovinjon blanom pretvaraju se u pravi praznik za čula....
11. okt.
Temperatura serviranja vinaPa sledi:
- Roze, penušava vina, bela vina od poslednje verbe - 6-8°C
- Sovinjon blan - 8-10°C
- Šardone - 10-12°C
- Pino noar - 14°C
- Malbek - 16°C
- Kaberne sovinjon, Merlo, Karmener, Sira...
16. jun
Francuski pileći frikase sa Sovinjon blan vinomServirajte francuski pileći frikase sa Sovinjon blan vinom, ako želite pospite ga sa malo sitno iseckanog peršuna. Prijatno!...
14. mart
Kako se serviraju školjke?Nakon togar raspordite na poslužavnih, ukrasite italijanskim začinima, prelijte sosom od limuna i belog luka i servirajte.
Pripremljene na ovaj način budu ukusne i nežne....
03. sep.
Kako se serviraju ostrige?Kako se serviraju ostrige obično zavisi od toga kako su ostrige pripremljene.
Ostrige su delikates i smatraju se hranom VIP zajednice jer ne mogu sebi svi da ih priušte....
28. mart
Kakva je razlika između Merloa i Kabernea?Ukus kabernea je mnogo zasićeniji, snažniji i agresivniji, za razliku od Merloa.
Obe varijante su idealne za serviranje sa pečenim svinjskim mesom, goveđim šniclama ili italijanskom testeninom....
23. januar
BordoU njegovom sastavu se mogu osetiti note kaberne sovinjona, kaberne frana, merloa, karmenera, semijona, sovinjon blana, itd.
Velike površine vinove loze su zaštitni znak Bordoa....
09. januar
MalbekServiranje malbeka
Vina koja se proizvedu od sorte malbek se ne mogu pohvaliti dugotrajnim ukusom kao kaberne sovinjon. Malbek se slaže sa pačetinom, jagnjetinom, govedinom, pilećim batacima, telećim stekom....
09. dec.
SemijonServiranje semijona
Ova vina se serviraju ohlađena do temperature od 10-12 stepeni. Za serviranje možete da koristite univerzalnu čašu za belo vino. Ona je pogodna kako za mlađa tako i za starija vina....
06. okt.
ArmanjakServiranje armanjaka
Armanjak je napitak koji da bi otkrio svoje najupečatljivije osobine, treba da bude serviran u odgovarajućoj čaši i na odgovarajućoj temperaturi....
27. sep.
Šenin BlanAko izuzmemo tu činjenicu, 70. godina prošlog veka je jedna trećina površine Šenin blanom žrtvovana zbog dosta modernijih sorti u to vreme - Sovinjon blan, Kaberne fran, Game....
20. feb.
MisketKako znamao, pri serviranju kvalitetnog vina treba da budu servirana ukusna kulinarska iskušenja. Sa čime inače da kombinujemo grožđane eliksire od misketa?...
16. okt.
Kako se kuva kukuruzMožete skuvatii ili ceo klip ili i prethodno isečen na polovine - sve zavisi od toga kako želite da ga servirate.
Kada je prethodno isečen na pola, kukuruzni klip je zgodniji za serviranje u obliku graniture....
27. april
Vidal BlanLedeno vino se može napraviti još od rizlinga, kaberne frana, kaberne sovinjona. Sve ove vrste imaju visak nivo kiselosti. Ledena vinski napici, koji se dobijaju od Vidal blana imaju srednju ili visoku gustinu....
04. januar
KjantiPosle toga u sanđioveze se dodaje merlo, sira i kaberne sovinjon, da bi se poboljšali kvalieti ukusa vina....
12. okt.
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekStavite na tanjir i servirajte. Naći ćete argumente za i protiv ostavljanja šnicli da stoje pre serviranja. Iskreno rećeno, dok stavite šniclu na tanjir i servirate gostima, verovatno je odstojala onoliko koliko treba....
07. jul
Pačetina magre - suština i način pripremeIsecite na kriške i servirajte. Možete servirati sa nekim sosom, ovo jelo ide sa svakavim. Druga varijanta je da servirate sa čašom lepog crvenog vina....
07. jul
ČedarČedar po pravilu može da se servira sa šardoneom, sovinjon balankom, rizlingom, kaberne sovinjonom i pino noarom....
13. jul
MerloServiranje Merloa
Konzumacija Merloa na telo deluje opuštajuće i zagrevajuće. On može biti prava radost za čula, ako je vino servirano na odgovarajući način....
22. avgust
Belo VinoPostoje određeni zahtevi za temperaturu vina pri serviranju - zavisno od kvaliteta vina, odgovarajuća temperatura za serviranje je od 8 do 12 stepeni. Od 8 do 10 stepeni se konzumiraju mlada vina....
15. sep.
Kako se začinjava supaTečna ili kisela pavlaka - dodajte je direktno u tanjir pre serviranja na sto.
Sveže mleko - opet pred serviranje....
04. mart