Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kaberne SovinjonKaberne Sovinjon
08. mart
Serviranje Kaberne Sovinjona Neverovatan puni ukus Kaberne Sovinjona najbolje se slaže sa mesom. Izuzetno je dobar sa jagnjetinom, govedinom ili teletinom i svinjetinom....
Kaberne FranKaberne Fran
05. okt.
Rodna povezanost Kaberne frana i Kaberne sovinjona je negirana od strane naučnika dugo vremena. Ipak nakon sprovedene DNK analize postaje jasno da Kaberne sovinjon potiče od ukrštavanja Kaberne frana i sovinjon blana....
Bonton za serviranje kafeBonton za serviranje kafe
29. jun
Serviranje kafe je ritual koji podrazumeva razna pravila. Još u prošlosti je postojao bonton za serviranje kafe....
Sovinjon blanSovinjon blan
11. okt.
Nežno povrće, posebno artičoka ili špargla u laganom sosu, servirani sa sovinjon blanom pretvaraju se u pravi praznik za čula....
Temperatura serviranja vinaTemperatura serviranja vina
16. jun
Pa sledi: - Roze, penušava vina, bela vina od poslednje verbe - 6-8°C - Sovinjon blan - 8-10°C - Šardone - 10-12°C - Pino noar - 14°C - Malbek - 16°C - Kaberne sovinjon, Merlo, Karmener, Sira...
Francuski pileći frikase sa Sovinjon blan vinomFrancuski pileći frikase sa Sovinjon blan vinom
14. mart
Servirajte francuski pileći frikase sa Sovinjon blan vinom, ako želite pospite ga sa malo sitno iseckanog peršuna. Prijatno!...
Kako se serviraju školjke?Kako se serviraju školjke?
03. sep.
Nakon togar raspordite na poslužavnih, ukrasite italijanskim začinima, prelijte sosom od limuna i belog luka i servirajte. Pripremljene na ovaj način budu ukusne i nežne....
Kako se serviraju ostrige?Kako se serviraju ostrige?
28. mart
Kako se serviraju ostrige obično zavisi od toga kako su ostrige pripremljene. Ostrige su delikates i smatraju se hranom VIP zajednice jer ne mogu sebi svi da ih priušte....
Kakva je razlika između Merloa i Kabernea?Kakva je razlika između Merloa i Kabernea?
23. januar
Ukus kabernea je mnogo zasićeniji, snažniji i agresivniji, za razliku od Merloa. Obe varijante su idealne za serviranje sa pečenim svinjskim mesom, goveđim šniclama ili italijanskom testeninom....
BordoBordo
09. januar
U njegovom sastavu se mogu osetiti note kaberne sovinjona, kaberne frana, merloa, karmenera, semijona, sovinjon blana, itd. Velike površine vinove loze su zaštitni znak Bordoa....
MalbekMalbek
09. dec.
Serviranje malbeka Vina koja se proizvedu od sorte malbek se ne mogu pohvaliti dugotrajnim ukusom kao kaberne sovinjon. Malbek se slaže sa pačetinom, jagnjetinom, govedinom, pilećim batacima, telećim stekom....
SemijonSemijon
06. okt.
Serviranje semijona Ova vina se serviraju ohlađena do temperature od 10-12 stepeni. Za serviranje možete da koristite univerzalnu čašu za belo vino. Ona je pogodna kako za mlađa tako i za starija vina....
ArmanjakArmanjak
27. sep.
Serviranje armanjaka Armanjak je napitak koji da bi otkrio svoje najupečatljivije osobine, treba da bude serviran u odgovarajućoj čaši i na odgovarajućoj temperaturi....
Šenin BlanŠenin Blan
20. feb.
Ako izuzmemo tu činjenicu, 70. godina prošlog veka je jedna trećina površine Šenin blanom žrtvovana zbog dosta modernijih sorti u to vreme - Sovinjon blan, Kaberne fran, Game....
MisketMisket
16. okt.
Kako znamao, pri serviranju kvalitetnog vina treba da budu servirana ukusna kulinarska iskušenja. Sa čime inače da kombinujemo grožđane eliksire od misketa?...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Možete skuvatii ili ceo klip ili i prethodno isečen na polovine - sve zavisi od toga kako želite da ga servirate. Kada je prethodno isečen na pola, kukuruzni klip je zgodniji za serviranje u obliku graniture....
Vidal BlanVidal Blan
04. januar
Ledeno vino se može napraviti još od rizlinga, kaberne frana, kaberne sovinjona. Sve ove vrste imaju visak nivo kiselosti. Ledena vinski napici, koji se dobijaju od Vidal blana imaju srednju ili visoku gustinu....
KjantiKjanti
12. okt.
Posle toga u sanđioveze se dodaje merlo, sira i kaberne sovinjon, da bi se poboljšali kvalieti ukusa vina....
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekKako da pripremimo savršeni Ribaj stek
07. jul
Stavite na tanjir i servirajte. Naći ćete argumente za i protiv ostavljanja šnicli da stoje pre serviranja. Iskreno rećeno, dok stavite šniclu na tanjir i servirate gostima, verovatno je odstojala onoliko koliko treba....
Pačetina magre - suština i način pripremePačetina magre - suština i način pripreme
07. jul
Isecite na kriške i servirajte. Možete servirati sa nekim sosom, ovo jelo ide sa svakavim. Druga varijanta je da servirate sa čašom lepog crvenog vina....
ČedarČedar
13. jul
Čedar po pravilu može da se servira sa šardoneom, sovinjon balankom, rizlingom, kaberne sovinjonom i pino noarom....
MerloMerlo
22. avgust
Serviranje Merloa Konzumacija Merloa na telo deluje opuštajuće i zagrevajuće. On može biti prava radost za čula, ako je vino servirano na odgovarajući način....
KanajoloKanajolo
10. januar
Kako mlada, tako i starija vina zahtevaju serviranje u posebnim čašama....
Belo VinoBelo Vino
15. sep.
Postoje određeni zahtevi za temperaturu vina pri serviranju - zavisno od kvaliteta vina, odgovarajuća temperatura za serviranje je od 8 do 12 stepeni. Od 8 do 10 stepeni se konzumiraju mlada vina....
Kako se začinjava supaKako se začinjava supa
04. mart
Tečna ili kisela pavlaka - dodajte je direktno u tanjir pre serviranja na sto. Sveže mleko - opet pred serviranje....