Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Naglo prženje mesa zbog zatvaranja - kako i zašto?Naglo prženje mesa zbog zatvaranja - kako i zašto?
12. jul
Bogata je mnogim hranljivim sastojcima, uključujući proteine, gvožđe, vitamin B12, cink, selen. Takođe sadrži mangan, selen, bakar, folnu kiselinu i antioksidante....
Šta da jedemo kod pojave Hašimota?Šta da jedemo kod pojave Hašimota?
02. feb.
Selen - preporučuje se dodavanje više selena u jelovnik kada je u pitanju ishrana kod ove bolesti. Namirnice bogate selenom su brazilski orasi, ostrige, semenke suncokreta, pečurke....
Čorba od zeljaČorba od zelja
31. okt.
Dodaje se isečen selen. Čorba od zelja vri, dok pirinač ne bude gotov i dok se zelje ne iskida. Posebo je ukusna čorba od zelja sa namrvljenim sirom. Naravno, ako ne postite....
Čorba od koprive i kiseljakaČorba od koprive i kiseljaka
16. maj
Nakon 5 minuta stavite i usitnite nanu, peršun i selen. Kada se pirinča skuva sve je gotovo. Čorba od koprive ide uz kiselo mleko, pavlaku i beli sir. Čorba od koprive i kiseljaka je mnogo ukusna....
Jagnjeća čorba od iznutrica bez zaprškeJagnjeća čorba od iznutrica bez zaprške
11. mart
Nakon što je gotov dodajemo biber, selen i nanu....
Kako se marinira pastrmka?Kako se marinira pastrmka?
02. januar
Nakon 24 sata, riba se ređa u tegle, pospe se pimentom, lovorovim listom i selenom, prelije se prženim uljem (ne vrućim) i čuva se u frižideru....
Riblja čorba sa sosomRiblja čorba sa sosom
01. okt.
U šerpu sa vodom stavljamo isečen luk, 1 šargarepu, krompir i 1 grančicu selena i ostavimo da vri dok se krompir ne skuva....
12 namirnica koje će vam pomoći da preživite sezonu gripa i prehlada12 namirnica koje će vam pomoći da preživite sezonu gripa i prehlada
31. okt.
Hrana bogata selenom 28 g brazilskog oraha sadrži mnogo više selena od preporučene dnevne vrdnosti ovog minerala, koji pomaže u povećavanju imuniteta....
Seme slačice - koristi i primenaSeme slačice - koristi i primena
17. januar
Magnezijum u kombinaciji sa selenom semenu slačice daje antiinflamatorna i zagrevajuća svojstva. Kod upale mišića, prehlada preporučuje se topla obloga sa semenom slačice....
Pečeni losos na pireu od koprivePečeni losos na pireu od koprive
09. april
U četvrtom minutu dodajte seckani selen. Sve se ocedi i stavi u blender. Dodajte sok od dva limuna, maslinovo ulje i rendanu koru jednog limuna. Napravite pire....
Jagnjetina sa kiseljakom i pirinčemJagnjetina sa kiseljakom i pirinčem
05. maj
U maslinovom ulju dinstajte očišćen i isečen kiseljak, luk, nanu i selen. Dodajte pirinač, mleveni biber i 4 šolje bujona. Sve zajedno pomešajte u plehu sa jagnjetinom....
Riblja čorba sa maslinamaRiblja čorba sa maslinama
01. jul
Na kraju stavite unutra masline, selen i iskidanu ribu. Posolite i ostavite na vatri još nekoliko minuta. Servirajte čorbu posutu biberom....
Brza, jednostavna i aromatična čorba od sočivaBrza, jednostavna i aromatična čorba od sočiva
27. sep.
Isecite čenove belog luka i selen i dodajte u čorbu od sočiva. Kuvajte još 5 minuta. Nakon toga sklonite sa vatre i uživajte dok je još topla. Brza, jednostavna i aromatična čorba od sočiva je gotova....
Prolećna čorba od kopriveProlećna čorba od koprive
11. april
Zatim dodajte nanu i selen, sitno iseckane, pa na kraju dodajte i orahe....
Dunavski šaranDunavski šaran
12. dec.
Dodajte začine po ukusu - selen, biber i druge, tajni začin je "pripremljeno s ljubavlju". Prelivamo uljem i malo vode i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
Čorba od šarenog pasuljaČorba od šarenog pasulja
10. april
Kada se skloni pasulj sa šporeta, iseku se sveži začini, peršun i selen. Čorba od pasulja se servira topla....
Supa sa lopticama za dušuSupa sa lopticama za dušu
21. maj
Na kraju isecite i dodajte zelene začine kao što su peršun, selen i majčina dušica. I servirajte....
Pržena palamida sa aromatičnim sastojcimaPržena palamida sa aromatičnim sastojcima
24. dec.
Krugove palamide uvaljamo u kukuruzno brašno u kojem su pomešani začini - beli luk u prahu, sušeni selen, majčinu dušicu, mirođiju, so i biber....
Plava RibaPlava Riba
27. jun
plave ribe sadrži 124 kalorije, 20 g belančevina, 4, 24 g masti, 59 mg holesterola, 60 mg natrijuma, 372 mg kalijuma, 70 ml vode, 7 mg kalcijuma, 6 mg niacina, 36 mg selena, 227 mg fosfora, 33 mg magnezijuma....
Jednostavna haringa na roštiljuJednostavna haringa na roštilju
13. okt.
Druga polovina se iscedi i sok od limuna se pomeša sa sve grančice isečenog selena. Pečena riba se preliva dresingom. Jednostavna haringa na roštilju se servira odmah....
Riblja čorba od karašaRiblja čorba od karaša
23. feb.
Začinimo sokom od limuna, biberom, peršunom i listovima selena. Kad se čorba ohladi, malo se želira sama....
Ćureća čorba sa lopticamaĆureća čorba sa lopticama
24. april
Posolimo, dodajemo selen i kuvamo još 5-6 minuta. Isključujemo ringlu i sipamo sveže mleko. Promešamo i skidamo sa vatre. Serviramo supu sa lopticama....
Letnja riblja čorbaLetnja riblja čorba
30. jun
Dodajte povrće, biber, maslinovo ulje i stabljiku selena. Posle još 15 minuta dodajte komade ribe i seckane listove selena. Posle 5 minuta kuvanja sklonite sa vatre....
Letnja krem čorba od krompiraLetnja krem čorba od krompira
12. jun
Kad se krompir poluskuva, dodajte isečene zelene začine- luk, beli luk, mirođiju, peršun i selen, ukupno 1 šolja. Krompir čorbu kuvajte dok se povrće potpuno ne skuva....
Tolstolobik na roštiljuTolstolobik na roštilju
25. jul
Dodajte maslinovo ulje, sok od limuna, belo vino, crni biber, selen i mirođiju. Pomešajte sve sastojke i stavite kotlete tolstolobika u dobijenu marinadu....