Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajna ukusnih jagnjećih iznutricaTajna ukusnih jagnjećih iznutrica
04. mart
Jagnjeće iznutrice budu veoma ukusne ako se spreme na pravilan način. Postoje neke specifičnosti kada je u pitanju njihovo čišćenje i spremanje.
Kako da osušimo breskveKako da osušimo breskve
03. mart
Ukoliko volite breskve, možete ih konzervirati na najrazličitije načine - kao slatko, kompote ili marmelade. Ali najukusnije postaju sušene breskve.
Kako da napravite nudle u wok tiganju?Kako da napravite nudle u wok tiganju?
25. feb.
Wok je kineski tiganj sa uskom osnovom i dubokim stranama. Pored povrća i mesa, u ovom tiganju možete spremiti i testenine (razne vrste makarona).
Za i protiv rerneZa i protiv rerne
21. feb.
Većina ljudi u kući ima veliki šporet, a li to nije uvek preka potreba. Zbog toga se dosta ljudi misli da li da uzme mini rernu. Prema nameni i veličini - u veći
Kako da spremite savršenu jagnjetinuKako da spremite savršenu jagnjetinu
20. feb.
Ako meso ima masti i ona je bela, znači da je jagnje mlado. Boja treba da bude bledoroze i sveža. Masno jagnje se treba peći na nižoj temperaturi i treba mu više vremena.
Mitovi o pripremi testeninaMitovi o pripremi testenina
19. feb.
Priprema testenina izgleda kao najlakša stvar na svetu: stavite da vodu da proključa, zatim stavite makarone, kuvaju se onoliko koliko piše na pakovanju i gotovo.
Specifičnosti kod spremanja prazilukaSpecifičnosti kod spremanja praziluka
07. feb.
Praziluk se može koristiti za najrazličitija jela. On je dobra zamena za luk i može se konzumirati spremljen ili sirov. Svaki deo praziluka se može jesti.
Kako se čisti i sprema iverakKako se čisti i sprema iverak
31. januar
Iverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Za tradicionaliste najukusnija varijanta je da ostane pržena u zlatastom ulju.
Saveti za pripremu sveže tuneSaveti za pripremu sveže tune
31. januar
Sveža tuna se može pripremiti na razne načine. Nije mnogo rasporstranjena, ali ipak postoje razni zanimljivi recepti za nju. Možete je spremiti na roštilju, prženu, u gril tiganju, u rerni, dodati u razne salate i sa različitim sosevima i marinadama.
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeKako da sačuvate jabuke tokom zime
30. januar
Ništa se ne može porediti sa ukusom i aromom ubrane jabuke. Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu.
Kako da osušimo papriku za zimuKako da osušimo papriku za zimu
25. januar
Da biste osušili paprike, potrebne su vam zdrave paprike, ne baš mesnate. Najbolje da se suše crvene paprike. Ostavite ih na tri dana u provetrivoj prostoriji, poređajte na rastojanju jednu od druge.
Kako da dimite lososKako da dimite losos
24. januar
Domaći dimljeni losos možete napraviti i bez aparata za dimljenje. To jeste najlakši način, ali gotovo niko nema ovaj uređaj kod kuće.
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?
24. januar
Vi sve ukusno spremate, imate neverovatnu kuhinju i sve novitete koji vam olakšavaju posao. Kada počnete da spremate - sve oko vas se pretvara u haos: prljave viljuške na podu, puna sudopera, mrlje po radnoj površini na podu, itd. Osećate se kao zatrpani