Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaDa napravimo mleveno meso u domaćim uslovima
25. januar
Svako je bar jednom probao da napravi mleveno meso u domaćim uslovima. Ovde je potrebna pomoć mašine za mlevenje mesa. Ustvari, mlevenje mesa je jedan jednostavan korak u celom procesu.
Kako se kuvaju lignje?Kako se kuvaju lignje?
24. januar
Lignje su veoma ukusni plodovi mora, ali postoje posebni zahtevi koji se odnose na njihovu kulinarsku obradu. Ako se ne skuvaju pravilno, lignje se savijaju i gube ne samo veličinu, nego i ukus.
Kako da osušimo smokveKako da osušimo smokve
22. januar
Smokve se suše na suncu, da bi upile toplotu sunčevih zraka. Kada uzru, prve smokve se beru, suše se na rešetki, odozgo se pokrivaju gazom ili tankim platnom.
Da napravimo masline u salamuriDa napravimo masline u salamuri
21. januar
Masline nisu dobre za upotrebu odmah nakon branja. One imaju specifičnu gorčinu, koja treba da se izvuče, da bismo uživali u njihovom ukusu.
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Sa kokosovim uljem možete da kuvate sve. To je jedinstvena masnoća, koja ne oksidira prilikom prženja i pečenja.
Konzervisanje ribeKonzervisanje ribe
17. januar
Ako vam je iz nekon razloga ostao višak ribe, nije obavezno da je sušite ili da je solite. Možete je konzervisati i duže vreme uživati u njenom ukusu.
Kako se pripremaju rakoviKako se pripremaju rakovi
16. januar
Postoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Najjednostavniji način da ih pripremite je da skuvate u vreloj vodi sa dodatkom bibera u zrnu, soli i mirođije.
Pravila za sterilizaciju tegliPravila za sterilizaciju tegli
13. januar
Za sterilizaciju tegli vam je potrebna velika šerpa gde možete staviti tegle, pleh, kuhinjska krpa, voda, sapun, hvatači za hranu i poklopci, kojima ćete kasnije zatvarati tegle.
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Sušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris.
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Različitoj vrsti povrća i voća je potrebno različito vreme kako bi se konzervisalo. Šta je najvažnije u konzerviranju? Potrebno vam je vreme. Koliko vremena - saznajte u ovom članku.