Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zamrzavanje paprikaZamrzavanje paprika
04. januar
Crvena i žuta boja paprika je zapravo zbir pigmenta - antioksidanata. Osim što nas čuvaju od starosti, one još sadrže kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor i gvožđe. Upravo zbog toga njihova redovna konzumacija je obavezna.
Odgovarajući začini za svinjetinuOdgovarajući začini za svinjetinu
03. januar
U kulinarstvu postoje koraci kojih se većina domaćica striktno drži kako bi se dobilo željeno jelo. Jedan od tih koraka jesu začini. Ako stavite neodgovarajući ukus u jelo, može da se desi da ne bude ukusno, da zagorča itd.
Čuvanje pečenih paprikaČuvanje pečenih paprika
27. dec.
Pečene paprike za zimu možete staviti u zamrzivač ili u teglice, ako tako više volite. Za zamrzavanje paprika u zamrzivaču sve što vam je potrebno jesu kesice u koje ih ređate.
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaKulinarski trikovi u pripremi roštilja
26. dec.
Proizvodi spremljeni na roštilju uvek su ukusniji od prženih i pečenih. Ali da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim.
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima.
4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripreme4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripreme
23. dec.
Ukus hrane nikad ne dolazi na gotovo, on je uvek rezultat raznih pravilnih i važnih načina pripreme. Odabir, pranje i čuvanje su neke od pretpostavki za uspeh svakog jela. Ali, kao i svuda, tako i u kuhinji, svako pravilo ima izuzetke. I deca znaju da
Šta da pripremimo sa brašnom od heljdeŠta da pripremimo sa brašnom od heljde
23. dec.
Brašno od zrna heljde ne podleže hidrotermičkoj obradi, što omogućava da se zrna sačuvaju prilikom varenja. Proizvod se ne preobrazuje, a to dozovljava varenju da pravilno prerađuje biljni protein.
Tajna sočne domaće piceTajna sočne domaće pice
17. dec.
Sočnu domaću picu možete pripremiti uz pomoć pravilne pripreme oslovne i nadeva pice.
Finese kod pečenja piteFinese kod pečenja pite
11. dec.
Ako i vi želite da naučite da pravite pitu, stavljajte kecelju i zasučire rukave. U ovom članku ćemo vas upoznati sa finesama pečenja mlečne pite. Da počnemo!
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Kako da sačuvamo svežinu hleba?
10. dec.
Danas postoje razne vrste hleba i njegova cena se kreće od 80 stotinki do 6 leva po kilogramu. To ne predstavlja problem, treba da bude za svačiji džep i ukus. Ali kako najduže da nam hleb ostane svež?