- Dvorište i Bašta
- Ishrana kod problema
- Kulinarske Vesti
- Kulinarski Saveti
- PR Objave
- Praznična Trpeza
- Šta da skuvam
- Šta je zbog čega korisno
- Zanimljivo
Kulinarski SavetiSaveti za konzerviranje mesa u teglama
08. januar
Nadejda Nedeva
Kulinarski SavetiČuvanje cvekle
06. januar
Plamena M.
Kulinarski SavetiIdealna temperatura zamrzivača i frižidera
05. januar
Paolina Syarova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zamrzavanje paprikaCrvena i žuta boja paprika je zapravo zbir pigmenta - antioksidanata. Osim što nas čuvaju od starosti, one još sadrže kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor i gvožđe. Upravo zbog toga njihova redovna konzumacija je obavezna.
04. januar
Odgovarajući začini za svinjetinuU kulinarstvu postoje koraci kojih se većina domaćica striktno drži kako bi se dobilo željeno jelo. Jedan od tih koraka jesu začini. Ako stavite neodgovarajući ukus u jelo, može da se desi da ne bude ukusno, da zagorča itd.
03. januar
Čuvanje pečenih paprikaPečene paprike za zimu možete staviti u zamrzivač ili u teglice, ako tako više volite. Za zamrzavanje paprika u zamrzivaču sve što vam je potrebno jesu kesice u koje ih ređate.
27. dec.
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaProizvodi spremljeni na roštilju uvek su ukusniji od prženih i pečenih. Ali da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim.
26. dec.
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima.
24. dec.
4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripremeUkus hrane nikad ne dolazi na gotovo, on je uvek rezultat raznih pravilnih i važnih načina pripreme. Odabir, pranje i čuvanje su neke od pretpostavki za uspeh svakog jela. Ali, kao i svuda, tako i u kuhinji, svako pravilo ima izuzetke. I deca znaju da
23. dec.
Šta da pripremimo sa brašnom od heljdeBrašno od zrna heljde ne podleže hidrotermičkoj obradi, što omogućava da se zrna sačuvaju prilikom varenja. Proizvod se ne preobrazuje, a to dozovljava varenju da pravilno prerađuje biljni protein.
23. dec.
Tajna sočne domaće piceSočnu domaću picu možete pripremiti uz pomoć pravilne pripreme oslovne i nadeva pice.
17. dec.
Finese kod pečenja piteAko i vi želite da naučite da pravite pitu, stavljajte kecelju i zasučire rukave. U ovom članku ćemo vas upoznati sa finesama pečenja mlečne pite. Da počnemo!
11. dec.
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Danas postoje razne vrste hleba i njegova cena se kreće od 80 stotinki do 6 leva po kilogramu. To ne predstavlja problem, treba da bude za svačiji džep i ukus. Ali kako najduže da nam hleb ostane svež?
10. dec.
Odabrani Članci
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Naše kategorije recepata
15 844
Recepti
7 891
11 375
Drugo