Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pogledajte ovde koja su to najkorisnija ulja za spremanjePogledajte ovde koja su to najkorisnija ulja za spremanje
21. nov.
Prema preporuci Svetske zdravestvene organizacije, masti u ishrani ne bi trebalo da prelaze 30 . Tu spadaju i masti, sa kojima spremamo jela i koje koristimo za salate. U galeriji možete pogledati koje su to najkorisnije, a koje su to najštetnije mast
Kako se radi sa želatinomKako se radi sa želatinom
21. nov.
Najlakši način da radite sa želatinom je sledeći: Rastvorite ga u hladnoj vodi, a zatim ga stavite na paru, da se dobro razmuti, pa ga dodajte sastojcima, koji su navedeni u receptu.
Tajne ukusne mlečne piteTajne ukusne mlečne pite
29. sep.
Ukusnu mlečnu pitu možete veoma brzo i lako napraviti. Postoji dosta varijanti za pravljenje ove pite. Možete je napraviti i sa gotovim korama.
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjke
28. sep.
Kako biste uživali u ukusu školjki, treba da znate se termički obrađuju samo školjke koje su dobro zatvorene i koje nemaju nikakva oštećenja po sebi.
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Prvi korak pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da izaberete ribu koja nema sitne kosti i karakterističan miris, koji, naravno, niko ne voli. Možete koristiti masne ribe, ali i one koje su nešto suvlje - oslić, som, kostur, bakalar. Ova vrsta mleven
Trikovi kod spremanja prepeliceTrikovi kod spremanja prepelice
28. sep.
Prepelice spadaju u divljač, koja sadrži malo masti. Zbog toga je dobro da odstoji u marinadi nekoliko sati, pre nego što ga pripremite.
Kako da začinite šnicleKako da začinite šnicle
28. sep.
Koliko god da je meso sveže i da izgleda tako, ono se ipak ne može stavi direktno na roštilj, na gril tiganj ili u rernu, a da se ne začini ili merinira.
Kako se sprema boranijaKako se sprema boranija
27. sep.
Da biste spremili jela od boranije, poželjno je da koristite veoma mlade mahune. Pre nego što pripremite boraniju, treba da je blanširate.
Čuvanje jagoda i trešanjaČuvanje jagoda i trešanja
27. sep.
Jagode i trešne spadaju u najukusnije voće. Jagode se čuvaju u frižideru do tri dana, a trešnje pet ili sedam dana. U zamrzivaču jagode mogu da se čuvaju do devet meseci.
Začini koji idu uz kolenicuZačini koji idu uz kolenicu
26. sep.
Svinjska kolenica se može spremiti u rerni, u grnetu sa folijom, u đuvečari ii se može skuvati. Garniri mogu biti najrazličitiji i najraznolikiji, kao i začini. Pogledajte koji su najbolji.
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Vrganji spadaju u jedne od najukusnijih gljiva. Kako poznavaoci tvrde, one su na drugom mestu po ukusu i aromi nakon neprevaziđene vrste - tartufa. Vrganji iziskuju specijalnu pripremu, kako bi se njihova aroma osetila.
Šta spremiti na brzinu a da bude i jeftinoŠta spremiti na brzinu a da bude i jeftino
24. sep.
Da li vam se često dešava da vam se neka prijateljica žali kako nema vremena ili sredstava da malo promeni jelovnik kod kuće, a da to ujedno bude i ukusno, kao i, nikako manje bitno, da bude korisno. Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći:
Šta je surimi i za šta se koristi?Šta je surimi i za šta se koristi?
23. sep.
Zemlja porekla surimija je Jugoistočna Azija. U prevodu sa japanskog, surimi znači mlevena i oprana riba. Prvi put je surimi npravljen u Japanu, pre oko hiljadu godina. Sasvim je normalno da su surimi izmislili Japanci, budući da je riba njihova osnov