Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Štete od gume za žvakanjeŠtete od gume za žvakanje
07. dec.
Žvakaća guma prouzrokuje preteranu suvoću u ustima, zato što stvara disbalans prilikom stvaranja pljuvačke. Pogledajte koje su još štetnosti žvake.
Koristi sirove hraneKoristi sirove hrane
04. dec.
Sirova hrana je korisna i zdrava, jača zube i desni, ali treba da se vodi računa sa njom. Pogledajte koje su koristi od sirove hrane.
Zdravstvene koristi crne ribizleZdravstvene koristi crne ribizle
02. dec.
Samo 100 grama njega obezbeđuje 300 od dnevne potrebe za vitaminom C. Antioksidansi još pozitivno utiču na zdravlje očiju, tako što štite od pojave katarakte.
Pile ili riba - šta je zdravije?Pile ili riba - šta je zdravije?
01. dec.
U većini dijeta kao korisno, niskokalorično i meso koje ima pravu vrednost preporučuju se piletina i riba. Ali koje od ovog dvoga je zdravije za konzumaciju?
Koji šećer je koristan za zube?Koji šećer je koristan za zube?
30. nov.
Ukus je od onih čula koja su veoma dobro razvijena, a zavisnost od slatkiša je često sretana. Međutim, treba da se nae onaj slatki ukus koji ne šteti zubim. Da li postoji takvo slatko?
Zašto voda ima lekovite moći i kako utiče na nas?Zašto voda ima lekovite moći i kako utiče na nas?
28. nov.
Još od davnina voda je korišćena u lekovite svrhe. Ina zauzima važno mesto u kinskoj medicini - Kinezi su koristili vodu za oporavak oštećenog hormona u organizmu.
Voće i povrće sa najviše vitamina CVoće i povrće sa najviše vitamina C
27. nov.
Vitamin C je vodorastvorljivi vitamin koji se sreće u mnogim namirnicama - posebno u voću i povrću. Evo koje su namirnice sa visokim sadržajem vitamina C.
Najzdravije i najkorisnije povrćeNajzdravije i najkorisnije povrće
26. nov.
Povrće je pravi prirodni dar, koji vrlo pozitivno deluje na organizam. U povrću možemo pronaći većinu supstanci neophodnih za ishranu i hidrataciju tela. Pogledajte spisak sa najkorisnijim povrćem.
Hrana bogata manganomHrana bogata manganom
25. nov.
Mangan je potreban našem telu kako bi svi enzimi i hranljive materije pravilno funkcionisale. On je važan za jačinu naših kostiju i za brže zarastanje rana. Evo koje su namirnice bogate manganom.
Evo zbog čega ljute paprike produžavaju životEvo zbog čega ljute paprike produžavaju život
24. nov.
Da li volite ljute paprike? Ako je odgovor da, onda imate sve šanse da postanete stogodišnjak, jer ljute papričice produžavaju život.
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Zbog čega su korisne pečene jabuke?
23. nov.
Svako od nas zna o visokoj hranljivoj vrednosti i mnogim prednostima svežih jabuka, ali malo ljudi zna da jabuke, kada su pečene, nisu ništa manje korisne.
Tahini od lešnika - koristi i primenaTahini od lešnika - koristi i primena
23. nov.
Svi govore o tahiniju - posebnu popularnost je dobio tahini od susama koji ima izuzetne koristi za naše zdravlje, pored toga je i ukusan. Međutim, na zadnjem planu ostaju druge vrste tahinija - na primer tahini od lešnika. Šta od predstavlja?
Koristi i upotrebe kore limunaKoristi i upotrebe kore limuna
19. nov.
Limun senalazi među najpopularnijim citrusnim voćem. Sećate se barem nekoliko njegovih upotreba, zar ne? Međutim, kada je pitanje njegove kore, često ne možete da predstavite gde drugde bi mogla da ulazi njegova upotreba, osim kao ukus domaćim pecivima.