Voće

Voće

Voće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta voća . Egzotično i tropsko voće.
MangoVoćeMango
23. jun
Rosi Trifonova
DunjeVoćeDunje
22. jun
Admin
DinjaVoćeDinja
21. jun
Admin
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Japanska JabukaJapanska Jabuka
17. jun
Japanska jabuka je korisno i ukusno suptropsko voće, otporno na hladnoću. Po spoljašnjem izgledu japanska jabuka podseća na paradajz i jabuku. Sastav i korisne materije u japanskoj jabuci.
LičiLiči
15. jun
Liči je ukusno voće, koje se proizvodi u Kini, ali se kultiviše u brojnim zemljama. Liči se koristi za pravljenje slatkih sokova i likera. Liči pomaže kod stomačnih tegoba i anemije
PomeloPomelo
13. jun
Pomelo često nazivaju kraljem citrusnog voća. Pomelo je okruglog oblika, kora mu je veoma često prilično debela. Pomelo je najveći izvor vitamina C.
PapajaPapaja
11. jun
Papaja je izvor gvožđa i kalcijuma, dobar izvor vitamina A, B i K, i odličan izvor vitamina C. Papaja se nonzumira u sirovom stanju. Koristi i štete od konzumiranja papaje.
Kokosov OrahKokosov Orah
09. jun
Kokosov orah je neprocenjiv dar prirode, koje nalazi primenu u kulinarstvu, kozmetičkoj industriji i medicini. Kokosov orah je voće tropske kokosove palme koja obično raste u vlažnim, tropskim regionima pokraj obale. Za njenu prapostojbinu smatra se zapad
MalineMaline
07. jun
Maline sadrže veliku količinu vitamina C i nemaju masti, holesterol ili natrijum. Plodovi malina su takođe veoma dobar izvor gvožđa i folata i štite od oboljenja raka.
LubenicaLubenica
03. jun
Ukusna i zrela lubenica može da rashladi tokom vrelih letnjih dana, kao inijedno drugo voće. Korisnost, sastav i svojstva lubenice. Izbor i čuvanje lubenice.
SmokveSmokve
30. maj
Smokve su veoma ukusne i sadrže gotovo sve hranljive sastojke, neophodne za zdravlje čoveka. Sa smokvama se pripremaju neverovatni deserti. Sastav smokava. Korist od smokava.
RibizleRibizle
30. maj
Ribizla se često koristi za pripremu napitaka, likera, sladoleda, i najčešće soka. Ribizla je poznata i pod nazivom francusko grožđe. Sastav ribizle. Kulinarska upotreba ribizle.
KestenKesten
24. maj
Kesten je već vekovima u narodnoj medicini popularno sredstvo za lečenje i ulepšavanje. Za zdravlje čoveka korisni su i divlji i pitomi kesten. Sastav kestena. Kestenje u kulinarstvu