Hranljive NamirniceKonservansi i E-dodaciMahunarke i žitariceMesa i kobasiceMlečni ProizvodiOrašasti plodovi i SemenkePovrćeRiba i Morski PlodoviVoćeVrste Alkoholnih PićaVrste GljivaVrste Vina
VoćeŠipak
23. avgust
Rosi Trifonova
VoćeBrusnica
22. avgust
Rosi Trifonova
VoćeMaki Beri
09. avgust
Rosi Stoyanova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
GuavaGuava /Psidium guajava/ je slatko i aromatično tropsko voće, koje je veoma zdravo i hranljivo. Guava je izuzetno bogata antioksidansima.
08. avgust
GuaranaGuarana /Paulinia cupana/ predstavlja zimzelenu puzeću biljku, koja daje sitne crvene plodove. Guarana darije telo i um energijom. Guarana se konzumira u obliku suplemenata i čajeva.
08. avgust
JabukeJabuke sadrže dugačak spisak fitonutrijenata, koji deluju kao moćni antioksidansi. Sastav i korisna svojstva jabuka. Kulinarska upotreba jabuka. Vrste jabuka.
04. avgust
Plave ŠljiveŠljiva je uvek važila za veoma korisnu namirnicu, ali u poslednje vreme kao da stručnjaci sve češće na sve strane promovišu neverovatnu korist od njenog konzumiranja.
26. jul
DženarikeNeki stručnjaci tvrde, da su dženarike uspešne u prevenciji osteoporoze. Dženarike su dobre za žene, koje su u menopauzi. Od dženarika se najčešće pravi rakija šljivovica.
26. jul
KupineKupine su ukusno šumsko voće, bogati biljnim vlaknima, vitaminom C i folnom kiselinom. Kupinama se leči dijareja, a pomažu i u prevenciji raka debelog creva. Koristi za zdravlje od kupina.
24. jul
MušmulaMušmula zri u jesen, jede se blago istrulela i korisna je za čišćenje stomaka. Izbor i čuvanje mušmule. Marmelada od mušmule.
13. jul
VišnjeVišnje su još 300 g. p. n. e. gajili stari Grci. Višnje sadrže manje kalorija od trešanja i dijetetski su proizvod. Sastav višanja. Višnje u kulinarstvu.
13. jul
BreskveBreskve srednje veličine sadrže oko 35 kalorija - savršena užina ili desert. Breskve su izvor vitamina A. C i E. Od breskvi se pripremaju ukusna slatka, kompoti i kolači. Sastav breskvi.
03. jul
LimetaLimeta je ime tako nazvanog zelenog limuna, ali nije limun. Koristi za zdravlje od limete, Izbor i čuvanje limete. Primena limete u kulinarstvu. Sastav limete.
28. jun
MangoMango je voće koje se najviše konzumira u svetu! Mango se koristi deset puta više od jabuke, čak i banane gube rezultatom 3:1 od manga. Kulinarska primena manga.
23. jun
DunjeZa dunju se smatra da potiče iz Irana. Konzumiranje plodova dunje je efektno za snižavanje krvnog pritiska. Sezona dunja je jesen. Kulinarska upotreba dunja.
22. jun
Odabrani
Forum
- Ehinacea12. jun
- Aparat za krofnice12. jun
- Koji su vaši omiljeni keksići?12. jun
- Kuvano vino11. jun
- Omiljeni letnji napitak11. jun
Naše kategorije recepata
16 593
Recepti
8 107
11 736
Drugo