Voće

Voće

Voće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta voća . Egzotično i tropsko voće.
ŠipakVoćeŠipak
23. avgust
Rosi Trifonova
BrusnicaVoćeBrusnica
22. avgust
Rosi Trifonova
Maki BeriVoćeMaki Beri
09. avgust
Rosi Stoyanova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
GuavaGuava
08. avgust
Guava /Psidium guajava/ je slatko i aromatično tropsko voće, koje je veoma zdravo i hranljivo. Guava je izuzetno bogata antioksidansima.
GuaranaGuarana
08. avgust
Guarana /Paulinia cupana/ predstavlja zimzelenu puzeću biljku, koja daje sitne crvene plodove. Guarana darije telo i um energijom. Guarana se konzumira u obliku suplemenata i čajeva.
JabukeJabuke
04. avgust
Jabuke sadrže dugačak spisak fitonutrijenata, koji deluju kao moćni antioksidansi. Sastav i korisna svojstva jabuka. Kulinarska upotreba jabuka. Vrste jabuka.
Plave ŠljivePlave Šljive
26. jul
Šljiva je uvek važila za veoma korisnu namirnicu, ali u poslednje vreme kao da stručnjaci sve češće na sve strane promovišu neverovatnu korist od njenog konzumiranja.
DženarikeDženarike
26. jul
Neki stručnjaci tvrde, da su dženarike uspešne u prevenciji osteoporoze. Dženarike su dobre za žene, koje su u menopauzi. Od dženarika se najčešće pravi rakija šljivovica.
KupineKupine
24. jul
Kupine su ukusno šumsko voće, bogati biljnim vlaknima, vitaminom C i folnom kiselinom. Kupinama se leči dijareja, a pomažu i u prevenciji raka debelog creva. Koristi za zdravlje od kupina.
NarNar
17. jul
Nar (Punica granatum) je žbun ili drvo koje dostiže visinu do 8 metara.
MušmulaMušmula
13. jul
Mušmula zri u jesen, jede se blago istrulela i korisna je za čišćenje stomaka. Izbor i čuvanje mušmule. Marmelada od mušmule.
VišnjeVišnje
13. jul
Višnje su još 300 g. p. n. e. gajili stari Grci. Višnje sadrže manje kalorija od trešanja i dijetetski su proizvod. Sastav višanja. Višnje u kulinarstvu.
BreskveBreskve
03. jul
Breskve srednje veličine sadrže oko 35 kalorija - savršena užina ili desert. Breskve su izvor vitamina A. C i E. Od breskvi se pripremaju ukusna slatka, kompoti i kolači. Sastav breskvi.
LimetaLimeta
28. jun
Limeta je ime tako nazvanog zelenog limuna, ali nije limun. Koristi za zdravlje od limete, Izbor i čuvanje limete. Primena limete u kulinarstvu. Sastav limete.
MangoMango
23. jun
Mango je voće koje se najviše konzumira u svetu! Mango se koristi deset puta više od jabuke, čak i banane gube rezultatom 3:1 od manga. Kulinarska primena manga.
DunjeDunje
22. jun
Za dunju se smatra da potiče iz Irana. Konzumiranje plodova dunje je efektno za snižavanje krvnog pritiska. Sezona dunja je jesen. Kulinarska upotreba dunja.

Odabrani Članci