Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta je godži bobica i za šta je korisnaŠta je godži bobica i za šta je korisna
25. april
Godži bobice imaju brojne koristi za ljudski organizam. Sadrži 500 puta više vitamina C od pomorandži i limuna.
Namirnice koje će poboljšati zdravlje debelog crevaNamirnice koje će poboljšati zdravlje debelog creva
24. april
Pravilno varenje je od ključnog značaja za zdravo telo, a debelo crevo je od suštinskog značaja za ovaj proces. Pogledajte koje će namirnice poboljšati zdravlje debelog creva:
10 zdravih zamena za šećer10 zdravih zamena za šećer
24. april
Da li postoji način da zamenimo šećer i to zdravom varijantom? DA! Za to evo deset zdravih zamena za šećer.
Smokve leče dijabetes i bolesti srcaSmokve leče dijabetes i bolesti srca
22. april
Smokve imaju mnogo vitamina - iz grupe B, vitamin E, PP, C. Bogate su vlaknima i beta-karotenom. U dve reči smokve su prava zdrava bomba za organizam.
Čaj od mirođije pomaže varenje i pročišćava teloČaj od mirođije pomaže varenje i pročišćava telo
21. april
Mirođija pomaže kod detoksikacije tela i izbacivanja tečnosti iz organizma.
Lekovita svojstva zoveLekovita svojstva zove
21. april
Zova je višegodišnja drvenasta biljka iz porodice Caprifoliaceae. To je žbun ili malo drvo koje može da dostigne visinu 3 do 10 metara. Zova je izuzetno lekovita.
Hrana koja izaziva skok šećera u krviHrana koja izaziva skok šećera u krvi
14. april
Visok šećer u krvi bi mogao da izazove ozbiljne probleme kao što je prekomerna težina, problemi sa srcem i dijabetes. Ovo poslednje je jedan od najčešće sretanih uzroka koji mogu da dovedu do fatalnog kraja.
Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?
13. april
1
Svako voli da jede sirove ili pečene orašaste plodove, ne samo zato što su ukusni i zasitni, već i zato što su veoma korisni. Međutim, važno je da orašaste plodovre prethodno potopimo u vodu. Pogledajte zašto.
Koja su lekovita svojstva votke?Koja su lekovita svojstva votke?
13. april
S obzirom da su voda i etil alkohol glavne komponente votke, ovaj alkoholni proizvod poseduje sve lekovite i dezinfikacione kvalitete alkoholnih pića.
Da li je korisno konzumiranje maslaca?Da li je korisno konzumiranje maslaca?
11. april
U poslednje vreme se smatra da je maslac više štetan, nego što je koristan. Govori se da prekomerna konzumacija ovog proizvoda može da uzrokuje razvoj ateroskleroze srčanih sudova. Ali da je istinita ova tvrdnja? Tibetanci, dobro poznati kao dugovečni,
Zašto treba da potapamo u vodu orašaste plodove pre konzumacije?Zašto treba da potapamo u vodu orašaste plodove pre konzumacije?
09. april
Kao i mahunarke i žitarice, orašasti plodovi takođe traže da se prethodno potope u vodu, kako bi se njihovi vitamini i minerali lakše usvojili. Potapanje u vodu ili fermentisanje povećava sadržaj njihovih hranljivih materija, čineći ih na taj način još ko
Zabranjeno voće: Tajna istorija smokveZabranjeno voće: Tajna istorija smokve
04. april
Preplavljena aromama voća i povrća, jesen je sezona smokvi. Slatke i ukusne, njihov unikatan miris čini ih idealnim deserte, slatko ili čak sirove. Ali da li znamo sve o njima? Smokva
Zdravstvene koristi konzumacije tahinija od lešnikaZdravstvene koristi konzumacije tahinija od lešnika
02. april
Tahiniji napravljeni na različitim bazama imaju ogromne zdravstvene koristi. Među njima značajna uloga pripada i tahiniju od lešnika. Pogledajte zašto.