Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Superhrana za dobro varenje

Superhrana za dobro varenje

Jana G.Jana G.
Početnik
1795
Superhrana za dobro varenje

Da biste se uvek radovali dobrom varenju, redovno konzumirajte takozvanu superhranu - proizvode koji se brinu o dobrom radu sistema vašeg organizma.

Među ovom superhranom jedno od prvih mesta drže nama omiljene kruške. One sadrže grubu celulozu koja se veoma dobro održava na sistem organa za varenje.

Takođe, đumbir je superhrana za dobro varenje, s obzirom na to da sadrži eterična ulja antiseptičkog dejstva. Ona uništavaju mikrobe koji su upali u usnu duplju ne dopuštajući im da dođu do želuca.

Možete da koristite svež koren đumbira ili da koristite đumbir u prahu. Dodajte ga u supe, salate i napravite čaj od njega, tako što ga zasladite medom.

Kiselo mleko normalizuje mikrofloru creva zahvaljujući bakterijama koje se nalaze u njemu. Zbog toga se preporučuje da često jedete kiselo mleko, s obzirom na to da ono sprečava patološke mikroorganizme da se razmnožavaju.

Među superhranom koja se brine o dobrom varenju su šljive. One sadrže mnogo vlakana i različite vrste organskih kiselina koje pomažu u dobrom funkcionisanju creva. Dve šljive na dan obezbeđuju savršeno varenje.

Među superhranom su papaja i ananas. Oni sadrže mnogo dragocenih organskim materija - bromin i pretine.

Dovoljno je da pojedete na dan po jednu kriškicu svežeg ananasa ili četvrtinu papaje. Ovo će obezbediti vaše savršeno varenje.

Banane za dobro varenje

Banane su takođe superhrana za dobro varenje, s obzirom na to da sadrže prirodnu fruktozu. One normalizuju nivo holesterola i regulišu varene. Na dan se preporučuje konzumacija jedne banane.

Nije dobro da jedete mnogo banana, s obzirom na to da one sadrže dosta kalorija i smatraju se jednim od najslađeg voća. Savršena kombinacija za dobro varenje je kiselo mleko sa kriškicama banane.

Maslinovo ulje je superhrana za dobro varenje - ono povećava stvaranje želudačnog soka i neutralizuje suvišne kiseline.

Poslednje, ali ne najmanje bitno, među superhranom za dobro varenje je kupus koji savršeno deluje na želudac.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest