Kada isečemo bundevu, često nam ne treba cela i deo se ostavlja u frižideru dok se ne pokvari i bacamo je, zato bi bilo bolje da je zamrznemo.
Evo kako se to radi! Prvo je očistimo od semenki i isečemo na odgovarjauće komade.
Možemo ostaviti komade na rastojanju jedno od drugog na podlozi u frižideru i tek kad se zamrzne da je prebacimo u kese i kutije.
Možemo direktno staviti u kesu, ali prethodno treba da podelimo na odgovarajuće porcije za kuvanje.
Možemo pripremiti i pire od bundeve, koje takođe možemo da zamrznemo za kasnije, pasiramo sirovi deo očišćene bundeve sa malo vode i rasporedimo u odgovarajuće čaše i kaupe i zmrznemo.

Ima još jedna varijanta koja je odgovarajuća za pripremu, posebno hrane za bebe. Prvo skuvamo bundevu, pasiramo i ponovo stavljamo u odgovarajuće kalupe i zamrznemo, već gotove kockice od bundeve su spremne za upotrebnu, kada nam zatrebaju.
Zamrznuta bundeva i pire od bundeve se mogu čuvati oko godinu dana u zamrzivaču.
Ako volite bundevu, preporučujemo da obavezno probate naše recepte za krem supu od bundeve ili ukusne deserte sa bundevom. Saznajte takođe koja je hranljiva vrednost bundeve.
Pogledajte takođe da li je korisna kora od bundeve i saznajte da li bundeva stvara zatvor ili relaksira.
Komentari