Saveti prilikom pripreme fazana

kuvanje fazana

Meso fazana je korisno za dravlje, pošto sadrži malo masti i zbog toga se smatra dijetetskim proizvodom.

U njegov sastav ulazi mnogo korisnih vitamina - B5, B6 i B12, a takođe i gvožđe, cink, bakar i mnogi drugi gradivni elementi, koji su potrebni za pravilno funkcionisanje nervnog sistema i organa za varenje, a takođe i za vid, izgled kože itd.

Meso fazana ima idealan balans masti i belančevina, a holesterol praktično nedostajte. Preporučuje se konzumiranje kod anemije, velikog psihičkog opterećenja za vreme trudnoće. Takođe ga mogu konzumirati i deca.

U 100 g ovog proizvoda se nalazi samo 254 kalorije, dok je energeska vrednost mesa - 20 % masti, 18 % belančevina i 0, 5 % ugljenih hidrata. Ovaj proizvod je potpuno bezopasan za zdravlje, zbog čega se prilikom konzumiranja treba voditi samo po vašim ličnim kulinarskim željama.

Jela sa fazanom su obavezna na svečanim događajima u mnogim zemljama. On se pravi na različiti način u svakoj zemlji; sa pečurkama, jajima, povrćem, voćem itd.

Kuvari preporučuju da se prilikom pripreme fazana koristi samo balsamiko sirće, pošto se sa njim mogu izbeći neprijatni miris, a takođe će se obogatiti sa novim i predivnim ukusom koji je u harmoniji sa mesom.

Pecite meso fazana celo u rerni. Međutim, pre toga ga obavezno marinirajte oko 3-4 sata.

Od krila i bataka možete pripremiti ukusan namaz. Takođe, noge možete pohovati i pržiti.

fazan

Ako je fazan veći, onda vam savetujemo da ga uvijete u foliju, a 15 minuta pre nego što ga izvadite da skinete foliju da se stvori ukusna zapečena korica.

Kako da pripremite fazana da meso bude sočno i da ima zlatnu koricu?

Stavite 8 šolja vode (2 litra) u veliku šerpu. Dodajte pola šolje morske soli, 2 supene kašike šećera i nekoliko lista lovora.

Nakon što voda provri, skinite šerpu sa vatre, poklopite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ova količina je dovoljna da obradite 1 velikog ili 2 manja fazana.

Potopite pticu u ovaj rastvor da bi meso moglo fa bude osčno, a osim toga, rastvor od soli će osušiti kožu i pomoći će vam da bude hrskava i ukusna.

Nakon što se voda ohladi, potopite pticu i ostavite je u frižideru na 4-8 sati u zavisnosti od veličine fazana. Posle je možete n apuniti raznim povrćem po želji.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji