bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Ne mešajte hranu, kako biste duže živeli!

Ne mešajte hranu, kako biste duže živeli!

salata

Leto je vreme da napunite svoj organizam voćem i povrćem iz bašte ili sa pijace. Sada u izobilju ima paradajza, krastavaca, šargarepe, kupusa, paprika. Oni su blli dugo izloženi suncu i na taj način su se u njima razgradili štetni pesticidi, đubriva i u njima nema nitrata.

Tikvice su veoma korisne. Možemo ih jesti sirove, kuvane, grilovane, prelivene mlečnim sosom, maslinovim uljem, belim lukom, mirođijom i ne samo da su ukusne, nego imaju antikancerogeno dejstvo.

Najzdraviji su ljudi koji se hrane sirovim zelenim povrćem - salatom, zelenom salatom, spanaćem, celerom, mirođijom, rukolom. Ne zaboravite i jestivo bilje kako što su: bokvica, maslačak i tušt.

Nakon toga dolazi red na voće - maline, borovnice i kupine. Jedite koliko želite, ne samo voće nego i hranu bogatu vlaknima. Tako ćete imati zdravo telo, sačuvaćete kilograme, čak ćete i oslabiti.

Ujutru je dobro da pijete biljni čaj sa medom, posle 10 pijedite voćku. Tako će vaš organizam imati voćnu glukozu i frukrozu.

Da biste imali dug život, ograničite količine ili prestanite sa unosom belog brašna, belog šećera i mesa. Životinjska hrana se jede samo jednom nedeljno. Naprimer prve nedelje jedite parče mesa sa salatom, druge nedelje - ribu sa velikom salatom, ali nemojte mešati sa hlebom, krompirima ili pirinčem. Treće nedelje možete jesti natopljen sir i ogromnu salatu.

salata sa sirom

Osnovno pravilo je da ne mešate meso, ribu, sir i kačkavalj sa hlebom, krompirom i pirinčem. Hranu koja sadrži ugljene hidrate, ne treba mešati sa životinjskom hranom, nego sa salatom od povrća. Povrće može da se obrađuje na pari, roštilju ili da se kuva.

Grilovane tikvice, luk, šargarepa, patlidžan, su ne samo ukusni, nego i mnogo korisni. Važno pravilo je da uvek treba da ustajemo malo gladni sa stola.

Spas je u tome da prestanemo ili ograničimo belo brašno, beli šećer i životinjsku hranu. Ako poštujemo ove proste savete i pijemo dovoljnio vode, krećemo se i hraninmo svežim voćem i povrćem, radovaćemo se ne samo dugom životu, nego ćemo izgledati predivno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji