Ukusne ideje iz vatrostalne posude

vatrostalna-posuda-jelo

Ako ste ljubitelji kuvanja u vatrostalnoj posudi pogledajte naša dva predloga za ukusno i brzo pripremljena jela u ovoj posudi.

Naš prvi predlog su kotleti napravljeni u vatrostalnoj posudi.

Neophodni sastojci: 4 svinjska kotleta, 50 g maslaca, 250 g svežih pečuraka, 2 glavice luka, bujon od povrća, so, biber i kumin.

Način pripreme: Zečinite kotlete solju, biberom i kimom. Propržite ih prethodno u vrelom ulju, a nakon njih propržite i pečurke i luk, ali odvojeno. Nakon što ste sve propržili, uzmite vatrostalnu posudu i na dno poređajte maslac, pečurke, luk i topljeni sir. U drugi red naređajte kotlete.

U treći red poređajte namirnice kao u prvom redu. Prethodno se pobrinite da ravnomerno raspodelite smesu, da bi je raspdoelili u prvi i treći red.

Prelijte bujonom od povrća i ostavite jelo da se peče na temperaturi od 180 stepeni oko 45 minuta. Imajte u vidu da sir treba da se istopi.

Evo još jedne ideje za ljubitelje brzog kuvanja. To je pileći file s pečurkama u vatrostalnoj posudi.

Neophodni sastojci: 800 g pilećeg filea, 400 g pečuraka, 2 veće glavice luka, kockica pilećeg bujona, malo pakovanje pavlake, so i biber.

Način pipreme: Isečete pečurke i luk na krupnije parčiće i propržite dok luk ne postane prozračan. U posudu sipate polovinu povrća i stavite pileći file. Odozgo stavite preostalo povrće.

Rastvorite pileći bujon u 100 ml tople vode. Dodate pavlaku u bujon i promešate. Prelijete sadržaj posude i pečete oko 30 minuta, dok se meso ne skuva.

Ovaj tip kuvanja je sjajno rešenje ako želite da napravite brzu večeru.

Počastite se našim predlozima za ukusna jela iz vatrostalne posude tako što ćete servirati sa odgovarajućim vinom.

Komentari

Pošalji
5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: