Da li su korisne sušene kajsije

Suve kajsije

Sušene kajsije su korisne za osobe koje imaju problema sa srcem. One sadrže kalijum, fosfor, kalcijum, gvožđe i vitamin B5, koji ima tonizirajući efekat i pomaže u brzom sagorevanju masti. Pet sušenih kajsija obezbeđuju dnevnu dozu kalcijuma i gvožđa.

Glavna prednost sušenih kajsija je da one uopšte ne sadrže masti i zasićene masti koje su štetne za organizam. Sušene kajsije sadrže velike količine beta - karoteina i vitamina C.

Sušene kajsije se ne koriste smao za voćne salate, već i za neke soseve za meso i ribu.

Sušene kajsije održavaju hormonalni balans u organizmu. One takođe štite od mnogih ozbiljnijih oboljenja, a takođe snižavaju loš holetserol.

One smanjuju rizik od pojave tromba, od infarkta i srčane insufijencije, kao i od drugih kardiovaskularnih oboljenja. Sušene kajsije smanjuju rizik i od raznih oboljenja bubrega.

Sušene kajsije

One štite i od problema koji su povezani sa štitnom žlezdom, a takođe donose olakšanje kod raznih stanja dijabetesa. Kompot od sušenih kajsija je veoma koristan kao desert za decu.

Sušene kajsije su korisne i kod stanja avitaminoze. One imaju jako diuretičko dejstvo i deluju kao detoksifikatori organizma. Redovna konzumacija sušenih kajsija poboljšava cirkulaciju.

Postoji problem što se tiše sušenih kajsija, a vezuje se za njihovu prekomernu konzumaciju koja može dovesti do problema sa varenjem i drugih stomačnih problema. Kada birate sušene kajsije, birajte one sa jarko narandžastom bojom.

Nemojte kupovati tvrde kajsije, jer one nisu sušene prema pravilima, a takođe nemojkte kupovati ni previše meke kajsije, jer one ne sadrže dovoljnu količinu korisnih materija.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji