Kada se alkohol dodaje jelima

1 od 4 Fotografije
Flambirane banane

Alkohol, osim što se može direktno konzumirati, odlično se kombinuje i sa pojedinim jelima. Tačnije, on je dobar pomoćnik u kuhinji.

Korišćenje alkohola u kulinarstvu nije ništa novo i odavno je pokazalo svoje prednosti. Pomoću njega se pojačavaju arome i ukusi namirnica, on "ubija" miris pojedinih vrsta mesa, pomaže da žilava mesa postanu mekša i da se lakše spreme, daje dodatni ukus i aromu jelu.

U kuhinji se koriste razne vrste alkohola, a najčešće su to vino, pivo, rakija, konjak, rum, liker. Oni se koriste za razne marinade za meso, a u isto vreme im daju ukus i pomažu da meso bude sočno i mekano.

Alkohol ili, tačnije, rakija, koristi se za lakše spremanje žilavog mesa. Rum daje nezaboravan ukus kolačima i desertima.

Flambiranje likerima je drugi način da malo razmazimo nepce.

Alkohol koji se koristi treba da bude kvalitetan i u umerenim količinama.

Takođe. treba da se slaže sa jelom za koje se koristi. Zlatno je pravilo da šta nam je u čaši, to treba da bude i u tanjiru.

Komentari

Pošalji
3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: