Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se čisti artičoka?Sada možete koristiti artičoku da od nje pripremite ukusan specijalitet.
Saznajte više o istoriji artičoke i saznajte kako da kuvate artičoke....
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna....
Artičoka u salsa verdeDodajte kuvanu artičoku, posolite po ukusu i ostavite jelo da se krčka na vatri 10-15 minuta uz neprestano mešanje.
8. Servirajte artičoku sa salsa verde dok je topla.
Prijatno!...
Artičoka sa krompiromKad izvadite krompir iz rerne, dodajte artičoku i ponovo pospite maslinovim uljem, solju i biberom.
Pecite još 30 minuta na 180 stepeni....
Artičoka sa hamonomListovi artičoke koje ste skinuli mogu se iskoristiti za veoma koristan čaj....
Artičoka u sosu od mančegaKada stignete do krhke unutrašnjosti, to će se pokazati, zato što se oseća kako su listići krhkiji i nežnije zelenkasti.
3. Odsecite vrh artičoke, približno 1 prsto ili prst i po....
Ukusna artičoka sa sosomIzvadite artičoku iz šerpe i nakon što se dovoljno ohladi, stavite ih sa pljosnatom stranom nadole i rasecite na pola po dužini....
Artičoka sa roze sosomZačinite sa malo bibera i ostavite da se kuva oko 4 minuta.
Artičoke prelijte pripremljenim sosom i pospite sitno naseckanim peršunom....
Artičoka sa romesko sosomArtičoke očistite očistite od tvrdih listova. Razumećete kada ste stigli do krhkog dela, kada savijete listić i on je krhak i lomi se....
Artičoke sa graškomVaditi jednu po jednu artičoku da se ocedi. Sa napravljenom smesom puniti artičoku. Pokušati staviti što više graška između listova artičoke.
Poređati artičoke jednu pored druge u šerpu....
Artičoka sa pivom i slaninomOčisite artičoku, tako što ljuštite spoljašnje tvrde listove, dok ne stignete do svetle sredine.
Odsecite oko 1-2 prsta od vrha, koji je takođe tvrd i ne konzumira se....
Artičoka iz rerne sa mocarelomStavite u tiganj dinstanu artičoku, prelijte belim vinom i 1 šoljivom vode. Poklopite posudu i dinstajte dok artičoka ne omekša i pokrijte parčićima mocarele....
Artičoka sa kremom od čeri paradajzaDodajte prepolovljene artičoke i kuvajte 10-12 minuta.
Ovde ću pojasniti da se ovo vreme kuvanja odnosi na male ili srednje artičoke, a kao što znate ima i džinovskih, kuvaju se malo duže....
Artičoka sa plavim sirom i belim lukomArtičoka postaje ukusna, kada je skuvana sa više biljki - lovorov list, majčina dušica i dr.
Uzdržala sam se od njihove upotrebe zbog arome plavog sira, belog luka i limuna....
ArtičokaVrste artičoke
U zavisnosti od oblika i boje listova, razlikuju se preko deset vrsta artičoke. Samo jedna vrsta se može konzumirati kao sirova i smatra se delikatesom....