Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se zamrzava bundeva?Kada isečemo bundevu, često nam ne treba cela i deo se ostavlja u frižideru dok se ne pokvari i bacamo je, zato bi bilo bolje da je zamrznemo.
Evo kako se to radi! Prvo je očistimo od semenki i isečemo na odgovarjauće...
06. jun
Kako se zamrzava povrćeKada zamrzavate tikvice isecite ih na kolutiće, posušite ih i zamrznite ih. Dobro bi bilo da zamrzavate povrće u porcijama da biste ga koristili u potpunosti za spremanje određenog jela....
27. april
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiOštrim nožem po površini napravite razreze i stavite hleb da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 40 minuta.
Hleb koji se ne mesi pre pečenja po želji možete da premažete istopljenim maslacem....
28. nov.
Kako da ispečemo domaći hlebŽelite da napravite domaći hleb i da se prisetite ukusa iz detinjstva? Napravite hleb koji je skoro kao onaj u prodavnicama, samo što je pravi i ukusniji. Domaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost...
24. jul
Kako da napravimo mekani hlebČak i oni od nas koji drže neku dijetu i koji su izbacili hleb i proizvode od hleba iz svog menija, momentalno bi razmislili ukoliko bi osetili aromu sveže pečenog hleba. Nije potrebno da za taj cilj idete do obližnje...
08. jul
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Vrlo je malo domaćinstava sa naših prostora koja ne konzumiraju hleb. Obično je to beli hleb. Možda zbog toga što su u prošlosti samo siromašni ljudi jeli crni hleb.
Istovremeno, sve češće čujemo da je beli hleb...
24. april
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Stavite ih u cediljku da se ocede.
Podelita ih u kese, zatvorite ih ubacite u zamrzivač....
25. avgust
1
Gotova jela koja se mogu zamrzavatiZato se pirinač ne zamrzava kada se spremi. Izuzetak jeste spanać sa malo pirinča ili druge kombinacije gde pirinča ima u malim količinama. Ova jela se slobodno mogu zamrzavati....
18. mart
Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)Balkanci su jedni od ljudi koji konzumiraju najviše hleba. Danas je teško pronaći kvalitetan i ukusan hleb. Prodavnice nude različite vrste proizvoda od testa - integralne, višezrnaste, ručno pravljen hleb, crni, tipski...
12. januar
1
Kako da napravimo kiselo testo za hlebDa biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati". Najviše odgovara standardna tegla od kompota sa metalnim...
10. april
Kako napraviti hleb bez brašna - nekoliko opcijaPravljenje hleba bez brašna može izgledati naporno ili nemoguće za neke od vas.
Bez obzira da li tražite alternativu bez glutena ili samo želite da eksperimentišete sa različitim sastojcima, postoji mnogo načina da...
28. feb.
Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?Da li ste ikada probali meki, mirisni i narasli hleb koji ste upravo izvadili iz rerne? Decenijama su male pekare prodavale upravo takav hleb. Bio je tako sladak i mekan da se obično pojede pola hleba na putu od pekare do...
19. okt.
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti? Zato što je u pravljenju hleba ovaj sastojak važna tačka. Teško je odgovoriti...
21. jun
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Ako volite raženi hleb, lako ga možete napraviti kod kuće. Prvo treba da pripremite kiselo testo - starter. Za njega je potrebno raženo brašno i topla voda.
Jedna čaša raženog brašna pomeša se sa čašom tople vode....
03. jun
Kako da zamrzavamo i odmrzavamo bananeOne mogu da se stave u zamrzivač kako neoguljene - direktno sa korom, tako i oguljene, čak i isečene na kolutove....
22. avgust
Kako se zamrzava zelje?Zelje je izuzetno korisno lisnato povrće koje ima blagotvoran uticaj na organizam kod lečenja anemije, lenjih creva, psorijaze, dijabetesa.
Proleće je sezona zelja, a ako želite da ga jedete tokom ostatka godine,...
04. april
Kako se zamrzava boranija?Ja sam sama zamrzavala neblanširanu boraniju, ali tako treba da se brže iskoristi, osim toga, zauzima i više mesta....
21. mart
Kako se zamrzava spanać?Stavite blanširani spanać u kesice i stavite u zamrzivač. Tamo može da stoji i do 8 meseci. Kada izvadite smrznuti spanać iz zamrzivača, ne biste ga trebali odmrzavati jer će se pretvoriti u sluzavu smešu....
22. okt.
Kako se zamrzava bamija?Veoma brzo se kvari i zbog toga je preporučljivo da se zamrzava. Prvo počistite drške i operite bamiju, a nakon toga je blanširajte i dobro ocedite....
04. maj
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust