Facebook
Omiljeno
Pinterest
Začini pogodni za povrćeZačini za krastavce
Krastavci su osvežavajuće povrće, pogodni uglavnom za lagane recepte za hlađenje tokom letnjih meseci. Za njega su pogodni mirođija, beli luk, so....
Začini pogodni za sočivoDrugi začin koji je pogodan za sočivo je lovorov list - on ima dosta jak miris i dobro je da ne preterujete, posebno ako ne znate da li će vam se dopasti....
Pogodni začini za peljmenePogodni začini za začinjavanje peljmena
Začini za peljmene takođe su pod uticajem regiona u kojem se pripremaju.
Kuvani peljmeni se obično začinjavaju prelivanjem istopljenim maslacem ili pavlakom....
Pogodni začini za paštetuKumin
Ovaj začin je takođe pogodan za ovaj umak ili namaz. Međutim, imajte na umu da se ne sviđa svima ukus kumina, pa dodajte malo samo ako vam se njegov ukus dopada....
Pogodni začini za sarmeOvi začini nisu pogodni za svaku vrstu sarmi. Na primer, nana se ne slaže dobro sa sarmama, ali opet zavisi od vašeg ukusa.
Još jedan zanimljiv začin za sarme od kupusa je seme mirođije....
Pogodni začini za hobotnicuPogodni začini za hobotnicu
Hobotnica je poželjna u kuvanju zbog svog nežnog mesa i sposobnosti da apsorbuje ukuse raznih sosova i začina....
Začini pogodni za bulgurPet začina se koriste za aromatiziranje bulgura čak i u nekim arapskim zemljama.
Đumbir u prahu, kurkuma, sveži peršun, origano su klasični začini za bulgur koji se, inače, odlično „slaže“ i sa sokom od limuna....
Začini pogodni za rižotoJoš jedan pogodan začin za rižoto je suvi anis pržen u tiganju. Dodaje se malo kokosovog brašna da bi dobio egzotičan ukus.
Kako pripremiti klasični rižoto?...
Začini pogodni za škampeŠkampi sa korijanderom
Ova aromatična biljka je uobičajena u azijskoj kuhinji i odličan je izbor za začin za škampe sa orijentalnim ukusom....
Lisičarke sa pirinčemSipajte vrelu vodu, koliko vam bude neophodno za samo jelo - oko 1, 5-2litra. Lisičarkama je potrebno dosta vremena da omekšaju.
Tada dodajte unapred opran pirinač, kada provri - ostale začine: so, biber i čubar....
Pogodni začini za aromatizaciju džigericePravi izbor začina može ovo jelo pretvoriti u pravo kulinarsko remek-delo. Da bi bila ukusna i pogodna za različite ukusne preferencije, začini igraju ključnu ulogu....
Pogodni začini za pileću džigericuSaveti za kombinovanje začina
Da biste napravili savršen začin za pileću džigericu, važno je kombinovati različite začine koji se međusobno dopunjuju....
Lisičarke u maslacu u tiganjuZačinite biberom.
Sklonite sa vatre i pospite pečurke u maslacu usitnjenom mirođijom i peršunom.
Lisičarke u maslacu na tiganju su sjajno meze, probajte!...
Dinstane lisičarke sa sremušemLisičarke očisiti i iseckati. U šerpu staviti maslac, nasuti iseckani luk na kriščice, pa dok se dinsta, dodati lisičarke. DInstati desetak minuta....
Lisičarke sa belim vinom i šafranomOčistite i dobro operite lisičarke. Krupnije isecite na dva dela po dužini, a manje ostavite cele.
Oljuštite i isecite čenove belog luka na kriške....
Lisičarke sa pasuljem i povrćem u rerniSipajte 2-3 supene kašike maslinovog ulja u odgovarajući pleh za pečenje. Dodajte povrće i stavite pleh u ugrejanu rernu.
Kuvajte dok ne omekša povrće, mešajte s vremena na vreme....
Začini pogodni za punjene paprikeZato je ovo jelo omiljeno kod mnogih naših meštana i redovno se nalazi na tradicionalnoj trpezi.
Postoji nekoliko stvari koje ove punjene paprike čine tako ukusnim.
Prvi su začini....
Pogodni začini za pečurke na maslacuZa aromatiziranje pečuraka na puteru, na primer, možete se osloniti na klasične začine za pečurke, uključujući:
- biber;
- mirođija;
- peršun;
- beli luk u prahu;
- divlji beli luk;
- vlašac;
- sušeni luk;
-...
Koji začini su pogodni za musaku?Priprema musake se svodi na nekoliko jednostavnih koraka:
- biramo tačne začine (biber, aleva paprika, čubar, bosiljak, peršun, kim, suvi beli luk, suvi luk, so) kojima začinimo mleveno meso, a samo meso, kada ga stavljamo...
Sosevi pogodni za šniclePo želji možete dodati u sos za šnicle i pavlaku za kuvanje, za tečniju konzistenciju. Začinite biberom i solju. Čim proizvodi dobro omekšaju, sklonite sa vatre. Poslužite sos od pečuraka sa sveže seckanim peršunom....
Koji začini su pogodni za čorbu od pečuraka?Naravno, ako ih ne volite, možete koristiti i začine poput ruzmarina, origana, estragona, vlašca ili korijandera.
Koristite ono što želite kada želite da začinite čorbu od pečuraka....