Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da skuvate pšenicu i speltu?Da biste spremili kuvanu pšenicu, potrebno je da sipate 4/5 šolje vode i da sačekate da ona proključa. Na tu količinu vode se može dodati 1 šolja pšenice....
07. mart
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da skuvamo brancinaBrancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju.
Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
16. feb.
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za:
- špagete Bolonjeze;
- špagete Karbonara;
- špagete sa pečurkama;
- ili špagete sa piletom;...
19. maj
Kako da skuvamo savršen pirinačNemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu....
30. april
Kako da skuvate jezik?Kada je već skuvan, ogulite kožu i jezik je spreman za pripremu po izabranom receptu. Izabrali smo recept za punjeni teleći jezik. Ima dosta pripreme, ali rezultat je zaista ukusno jelo....
22. sep.
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneUkoliko volite dobro skuvana jaja, izvadite ih iz vode nakon 5-7 minuta. Dobro skuvano jaja je ono kod kojeg je žumance delimično tečno u samom centru i trvrđe po krajevima, a belance u potpunosti tvrdo....
08. jul
Nestandardna salata sa pšenicom u čašiU velikoj šerpi zagrejte pšenicu na srednje jakoj vatri do zlatne boje.
Zatim dodajte vodu i smanjite vatru da se pšenica kuva oko 10-15 minuta ili dok ne upije vodu i ne omekša....
28. nov.
Kako da na pravilan način skuvate heljdu- Kada skuvate heljdu, sklonite je sa vatre, ali nemojte dizati poklopac, već preko njega stavite peškir i neka tako dostoji 15 minuta....
13. mart
Kako sa skuvamo domaćeg petlaKako da skuvamo petla sa pivom
Petao se slaže dobro i uz pivo. Ovo jelo je pogodno za zimske mesece....
14. okt.
Šta da skuvamo sa bundevomMeđu zlatnim darovima jeseni, bundeva zauzima značajno mesto, jer nudi više nego ukusna jela i mirisne jesenje uspomene. Ona krije ključ za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. To je zato što nakon toplotne obrade,...
02. nov.
Alergija na pšenicu - šta treba da znamoKod alergije na pšenicu imunološki sistem reaguje na proteine u pšenici....
22. jul
Šta da skuvamo za 5 minuta?Ali kada se osećamo bukvalno „slomljeno“, dobro je da znamo šta bismo mogli da skuvamo za najviše 5 minuta. Evo nekoliko ideja....
30. jun
Šta da skuvamo sa enoki pečurkamaNaravno, zajedno sa posudicama upravo skuvanog jasmin pirinča i povrća po izboru....
19. sep.
Kako da skuvamo kukuruz?Može se koristiti i za direktnu konzumaciju - samo je potrebno skuvati kukuruz, da se posoli i spreman je. Kuvanje kukuruza je veoma važan deo njegove pripreme....
22. januar
Kako da skuvamo leblebije?Leblebije pripadaju porodici mahunarki, i kao ostale mahunarke, one se kuvaju najbolje nakon što se prethodno potope u vodi. Ako propustite njihovo potapanje u hladnu vodu, rizikujete da zbog toga dobijete neprijatne gasove...
05. okt.
Kako da skuvamo pile?Pile može da bude kuvano celo, ili podeljeno na porcije. Osim toga ono može da se kuva u običnoj šerpi ili u ekspres loncu, što bi značajno skratilo vreme kulinarske obrade.
Ako ste odlučili da kuvate celo pile, treba...
24. april
Šta da skuvam sa paprikama?Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
27. avgust
Kako skuvati uskršnja jaja?Kada se skuvaju, stavite ih pod mlaz hladne vode 1 - 2 minuta, dok se ne ohlade.
Minuti
Zdrava i ukusna uskršnja jaja se kuvaju tačno 8 minuta, ni minut manje, ni minut više....
17. feb.
PšenicaKoristi od pšenice
- Cela istina o pšenici. Koisti od pšenice isključivo zavise od toga u kom obliku se konzumira....
06. sep.
Šta možemo da skuvamo za 30 minutaPredlažemo vam nekoliko mnogo brzih i ukusnih recepata koje ćete spremiti za veoma kratko vreme. Za neke od njih biće potrebno da prethodnog dana pripremite namirnice ili bar da ih odmrznete, inače suštinski deo vam zaista...
17. mart