Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da skuvate pšenicu i speltu?Nakon toga ocedite suvišnu tečnost i isipajte zrna pšenice na krpu od lana ili pamuka, kako ne bi opustila mnogo skroba. Ipak nije prijatno da se oseti kašasta pšenica....
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da skuvamo brancinaBrancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za:
- špagete Bolonjeze;
- špagete Karbonara;
- špagete sa pečurkama;
- ili špagete sa piletom;...
Kako da skuvamo divljeg zecaZa nju treba da namočite zečetinu u kiselo mleko i nakon jednog dana da ga operete od mleka i počnete pripremu prema receptu koji ste izabrali.
Kada je već ukiseljen, dolazi vreme da ga skuvamo....
Kako da skuvate jezik?Kada je već skuvan, ogulite kožu i jezik je spreman za pripremu po izabranom receptu. Izabrali smo recept za punjeni teleći jezik. Ima dosta pripreme, ali rezultat je zaista ukusno jelo....
Nestandardna salata sa pšenicom u čašiU velikoj šerpi zagrejte pšenicu na srednje jakoj vatri do zlatne boje.
Zatim dodajte vodu i smanjite vatru da se pšenica kuva oko 10-15 minuta ili dok ne upije vodu i ne omekša....
Kako da na pravilan način skuvate heljdu- Prilikom kuvanja heljde, poželjno je da je kuvate u šerpi sa debljim dnom i obavezno je da šerpu poklopite. Kako bi heljda bila prijatnog ukusa, više je potrebno da se ona kuva na pari nego da se samo kuva....
Šta da skuvamo sa bundevomPogledajte još i zašto treba da pijemo sok od bundeve i kako smršati pomoću bundeve ili isprobajte naše recepte za pitu sa bundevom ili ukusni čizkejk sa bundevom....
Šta da skuvamo za večeruUbrzani tempo života ne da nam vremena da se predamo omiljenim zadovoljstvima, a takođe ni da obratimo pažnju na ishranu. Sve češće posežemo za polufabrikatima, kako bi uštedeli vreme na kuvanju....
Kako da skuvamo kukuruz?Može se koristiti i za direktnu konzumaciju - samo je potrebno skuvati kukuruz, da se posoli i spreman je. Kuvanje kukuruza je veoma važan deo njegove pripreme....
Kako da skuvamo pile?Ako ste odlučili da kuvate celo pile, treba da imate u vidu dve osnovne činjenice - najpre da će vam trebati dublja šerpa i drugo - da će se kuvati duže vreme....
Šta da skuvamo sa enoki pečurkamaKada se zaprže, meso se vraća u posudu, pušta se da se jelo krčka, nakon čega je spremno za serviranje. Naravno, zajedno sa posudicama upravo skuvanog jasmin pirinča i povrća po izboru....
PšenicaOdabir i čuvanje pšenice
- Kao i kod svake druge namirnice, proverite da li je pakovanje dobro zatvoreno, kako ne bi imalo tragove vlage....
Šta da skuvam sa paprikama?Prosto isecite paprike, dinstajte ih sa drugim povrćem u tiganju sa maslinovim uljem, dodajte meso i propržite zajedno sa začinom za fahitas kako bi jelo imalo završan izgled;
- mariniranje je popularna opcija za produžavanje...
Kako skuvati uskršnja jaja?Ako vam je porodica velika i morate skuvati veliki broj jaja odjednom, onda ih stavite u mrežice ili metalne korpice, kako bi izbegli da se sudaranje jaja pri kuvanju na visokoj temperaturi....