Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
10. nov.
Kako se čuva boranija?Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
21. nov.
Kako se čuva vino?Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
14. okt.
Kako se čuva čaj?Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja:
- Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
06. dec.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se suši koren peršuna?Dodajemo sušene korenove peršuna u supe i jela tako što ih stavljamo u samom početku.
Ne možemo da zamislimo pileće ili bujone od povrća tokom zimskog perioda bez arome korena peršuna....
02. avgust
Sos od peršuna i bosiljkaSos od peršuna i bosiljka je veoma pogodan za ribu, kao i sos za testeninu i različite vrste salata.
Zeleni sos može da se ostavi da odstoji jedno veče u frižideru....
25. jun
Sok od peršuna i limunaProkuvajte vodu i ostavite je da se potpuno ohladi.
Limun i peršun iseckajte i dodajte ih u ohlađenu prokuvanu vodu. Smesu ostavite u frižideru na 24 sata, a zatim blenderom ili pasatorom napravite sok....
11. jun
Ćuftice od peršuna i pirinčaPrvo stavljamo pirinač da se skuva u blago posoljenoj vodi.
Strukove peršuna, oprane i dobro oceđene od vode, iseckamo na sitno....
25. nov.
Plava riba preko peršuna i avokadaPeršun, koji ste oprali i ocedili, naseckajte na sitno. Presecite avokado na pola, uklonite košticu i uz pomoć kašike izdubite unutrašnjost. Nasecite avokado i dodajte ga u peršun....
07. nov.
Pesto od peršuna sa orasimaČim počne da optušta aromu skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Operite peršun, ocedite dobro i osušite....
13. jun
Ćuftice od peršuna sa siromĆuftice od peršuna sa sirom mogu da se serviraju sa mlečnim sosom....
18. jun
Ćuftice od peršuna sa kačkavaljemDobro promešajte i počnite da dodajete brašno, dok ne dobijete meko testo, koje može da se oform i u ćuftice od peršuna. Lepiće se svakako, ali vaše ruke treba da su namazane i sve će biti u redu.
5....
19. jun
Pesto od peršuna sa maslinamaSvež peršun se dobro opere, odvajaju se veće drške, a listići se stavljaju u teglu. Dodaju se masline bez koštica, čenovi belog luka, ulje, so i sok od pola limuna....
24. maj
Čaj od peršuna za jačanje kostijuČaj od peršuna je bogat antioksidantima, koji pomažu organizmu da se bori protiv štetnih slobodnih radikala.
Sadrži askorbinsku kiselinu, karotenoide i flavonoide.
Trudnice ne treba da piju čaj od peršuna....
09. maj
Dresing od peršuna sa belim lukomPomešajte sitno isečen peršun sa belim lukom u maloj posudi. Pažljivo dodajte maslinovo ulje, dobro promešajte. Začinite solju i biberom....
05. april
Orada na roštilju sa mnogo peršuna i limunaOčistite ribu, operite i ostavite da se ocedi. Oradu pospite solju i začinima.
Isecite limun na tanke kriške i stavite po 2-3 kriške u unutrašnjost, i isečeni peršun....
21. dec.
Salata od peršuna sa kinoom i avokadomPeršun pojačava imuni sistem i možan je antioksidant, koji se bori protiv niza virusa i bakterija.
Peršun sadrži kalcijum, fosfor, gvožđe, natrijum, kalijum, vitamin A i vitamin C, magnezijum....
01. april
Brancin sa pestom od peršuna na roštiljuPomešajte nakon toga maslinovo ulje i isečene na sitno beli luk i peršun i promešajte.
Namažite brancin samo maslinovim uljem i stavite da se peče dok ne postane zlatast....
25. avgust
Salata od peršuna sa paradajzom i bulguromBulgur se stavlja u posudu i preliva vrelom vodom. Ostavlja se da nabubri 15 minuta. Sitno isečemo paradajz, peršun, mentu i luk i sve to se stavlja u drugu posudu.
Posoli se i začini biberom i cimetom....
31. jul
Šaran u rerni sa nadevom od peršuna i paradajzaNek vam je ukusno uz ovog šarana u rerni sa nadevom od peršuna i paradajza....
27. mart
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Ćuftice od peršuna sa sirom i mladim lukomUređaj se ponovo uključuje na više obrtaje kako bi se samlelo i sve homogenizovalo.
Ne treba da se pretvori sasvim u kašu, već da se vide i komadići listova peršuna i luk....
21. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Udarajte ga lagano, ali uporno dok ne počnu da se stvaraju pukotine i mekani deo počne da se odvaja od kore.
Postepeno će se ljuska odvojiti od mekog dela. Pravilno slomljeni kokos zadržava mleko u sebi....
13. januar