Facebook
Omiljeno
Pinterest
Paj sa jabukama i šumskim voćemZa ovaj voćni paj, jabuke i dunja se očiste od semenki i seku na krupnije komade.
Dinstaju se u sajderu od jabuka sa šećerom i borovnicama....
Italijanski paj sa jabukama (iz davnina)Ovajitalijanski paj sa jabukama iz davnina, kao su ga nazvali Zenzero&Limone. Rakošan ukus, stvarno je mnogo mekan i testko je rovito, nije zbijeno, a jabuke se pretvaraju u krem....
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Sladak paj sa jabukamaSladak paj sa jabukama se peče na 180 stepeni 30-40 minuta. :)
Ako imate više jabuka pri ruci, probajte i ove naše recepte za štrudlu sa jabukom, slatku pitu sa jabukama ili neki drugi od naših kolača sa jabukama....
Praznični paj sa jabukamaServiramo praznični paj sa jabukama dok je topao ili nakon nekoliko sati kada se stegne, sa kuglom sladoleda....
Klasičan paj sa jabukamaPoređajte trakice na paj kao rešetku. Namažite paj od jabuka umućenim žumancem.
Pecite klasičan paj od jabuka u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta....
Kako se priprema klasični žilijen?Za klasični žilijen, pečurke treba iseći na tanke trake, jer to doprinosi ne samo lepom izgledu jela, već i njegovom ukusu.
Za žulijen treba vam sveži pileći file....
Paj od jabuka sa javorovim sirupomUgrejte rernu na 200 stepeni i pecite paj oko 30 minuta, nakon toga skinite foliju i pecite još 15-ak minuta.
Paj od jabuka sa javorovim sirupom je gotov....
Kako se pravi fonduOni su izmislili tehnologiju u kojoj se sir topio u kombinaciji sa vinom i toplim dvopekom u njemu.
Danas je fondu sačuvao tradicionalan recept, ali ima različitih vrsta koji se sastoje od različitih sastojaka....
Kako se pravi zaprškaZapržavanje jela može biti i bez brašna, a aleva paprika da se doda u prethodno zagrejanu mast, da bi dobila boju.
Sa alevom paprikom i brašnom se pravi zaprška za većinu čorbi....
Jesenji paj sa bundevom i jabukamaKolač sa bundevom pecite na 180 °C 25 minuta.
Ukoliko imate malu rernu, paj sa bundevom pecite na 200°C 30 minuta.
Neka vam je slatko sa ovim ukusnim jesenjim pajom sa bundevom i jabukama!...
Koliko dugo se peče paj sa jabukama?Paj sa jabukama je slabost svih, može da se konzumira kao desert ili poslepodnevna užina.
Lako se sprema, sastojci, način pripreme su jednostavni i dostupni....
Paj od maslaca sa jabukamaRaskošan paj od jabuka pokrivamo folijom i ostavljamo ga u frižideru na sat vremena,
Paj od maslaca sa jabukama pečemo u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni dok ne bude gotov....
Kako se pravi šarena soOd starih bugarskih običaja je ostalo da se sa šarenom solju, pogačom i medom dočekuju važni gosti ili novorođenče kako bi njegov život bio sladak i šaren....
Kako se pravi slatko testoMeđutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Kako se pravi kiseli kupusOvde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
Kako se pravi domaće pivoNapravite ga od 100 ml vode i 50 g šećera, skuvajte dok se ne zgusne.
Zrna se pomešaju sa vodom, kuvaju se oko dva sata i dodaje se hmelj. Kuva se još pola sata, procedi se i ohladi do 40 stepeni....
Kako se pravi idealni patišpanjRasprostranjeno je svuda po svetu i priprema se od jaja, brašna i šećera, a ponekad se dodaje i mleko. Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte....
Kako se pravi masno testoTakođe, važno je da se istakne da maslac ne treba da bude u potunosti istopljen, cilj je da ostanu grudvice u samom testu, da se oseti. Pravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje....
Kako se pravi plavi sir?Ove šare nastaju u etapi proizvodnje kada se sir "uvija" štapićima od nerđajućeg čelika, kako bi se omogućila cirkulacija kiseonika i tako podstakao rast....
Kako se prave krutoniKrutoni su mnogo ukusni ako su pripremljene sa sasvim malo masnoće i soli. Idu odlično sa pivom i savršena su zamena kokicama ispred televizora.
Možete da napravite krutone i u tiganju....