Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Paj sa jabukama i šumskim voćemPaj sa jabukama i šumskim voćem
01. april
Za ovaj voćni paj, jabuke i dunja se očiste od semenki i seku na krupnije komade. Dinstaju se u sajderu od jabuka sa šećerom i borovnicama....
Italijanski paj sa jabukama (iz davnina)Italijanski paj sa jabukama (iz davnina)
29. maj
Ovajitalijanski paj sa jabukama iz davnina, kao su ga nazvali Zenzero&Limone. Rakošan ukus, stvarno je mnogo mekan i testko je rovito, nije zbijeno, a jabuke se pretvaraju u krem....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Sladak paj sa jabukamaSladak paj sa jabukama
09. avgust
Sladak paj sa jabukama se peče na 180 stepeni 30-40 minuta. :) Ako imate više jabuka pri ruci, probajte i ove naše recepte za štrudlu sa jabukom, slatku pitu sa jabukama ili neki drugi od naših kolača sa jabukama....
Praznični paj sa jabukamaPraznični paj sa jabukama
21. januar
Serviramo praznični paj sa jabukama dok je topao ili nakon nekoliko sati kada se stegne, sa kuglom sladoleda....
Klasičan paj sa jabukamaKlasičan paj sa jabukama
29. april
Poređajte trakice na paj kao rešetku. Namažite paj od jabuka umućenim žumancem. Pecite klasičan paj od jabuka u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Kako se priprema klasični žilijen?Kako se priprema klasični žilijen?
12. feb.
Za klasični žilijen, pečurke treba iseći na tanke trake, jer to doprinosi ne samo lepom izgledu jela, već i njegovom ukusu. Za žulijen treba vam sveži pileći file....
Paj od jabuka sa javorovim sirupomPaj od jabuka sa javorovim sirupom
23. sep.
Ugrejte rernu na 200 stepeni i pecite paj oko 30 minuta, nakon toga skinite foliju i pecite još 15-ak minuta. Paj od jabuka sa javorovim sirupom je gotov....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Oni su izmislili tehnologiju u kojoj se sir topio u kombinaciji sa vinom i toplim dvopekom u njemu. Danas je fondu sačuvao tradicionalan recept, ali ima različitih vrsta koji se sastoje od različitih sastojaka....
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Zapržavanje jela može biti i bez brašna, a aleva paprika da se doda u prethodno zagrejanu mast, da bi dobila boju. Sa alevom paprikom i brašnom se pravi zaprška za većinu čorbi....
Jesenji paj sa bundevom i jabukamaJesenji paj sa bundevom i jabukama
19. nov.
Kolač sa bundevom pecite na 180 °C 25 minuta. Ukoliko imate malu rernu, paj sa bundevom pecite na 200°C 30 minuta. Neka vam je slatko sa ovim ukusnim jesenjim pajom sa bundevom i jabukama!...
Koliko dugo se peče paj sa jabukama?Koliko dugo se peče paj sa jabukama?
17. avgust
Paj sa jabukama je slabost svih, može da se konzumira kao desert ili poslepodnevna užina. Lako se sprema, sastojci, način pripreme su jednostavni i dostupni....
Paj od maslaca sa jabukamaPaj od maslaca sa jabukama
29. nov.
Raskošan paj od jabuka pokrivamo folijom i ostavljamo ga u frižideru na sat vremena, Paj od maslaca sa jabukama pečemo u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni dok ne bude gotov....
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Od starih bugarskih običaja je ostalo da se sa šarenom solju, pogačom i medom dočekuju važni gosti ili novorođenče kako bi njegov život bio sladak i šaren....
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Međutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Ovde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Napravite ga od 100 ml vode i 50 g šećera, skuvajte dok se ne zgusne. Zrna se pomešaju sa vodom, kuvaju se oko dva sata i dodaje se hmelj. Kuva se još pola sata, procedi se i ohladi do 40 stepeni....
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Rasprostranjeno je svuda po svetu i priprema se od jaja, brašna i šećera, a ponekad se dodaje i mleko. Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Takođe, važno je da se istakne da maslac ne treba da bude u potunosti istopljen, cilj je da ostanu grudvice u samom testu, da se oseti. Pravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Ove šare nastaju u etapi proizvodnje kada se sir "uvija" štapićima od nerđajućeg čelika, kako bi se omogućila cirkulacija kiseonika i tako podstakao rast....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Kada se sir ohladi, stavite ga u frižider na 8 sati, da se zgusne i dobićete veoma ukusan topljeni sir....
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Krutoni su mnogo ukusni ako su pripremljene sa sasvim malo masnoće i soli. Idu odlično sa pivom i savršena su zamena kokicama ispred televizora. Možete da napravite krutone i u tiganju....