Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Omlet sa gi maslacemOmlet sa gi maslacem
28. avgust
Jedan ukusan omlet sa gi maslacem sa belancima jajaj. U jednoj posudi razbijemo jaja, odvajamo belanca od žumanaca. Unutra u belanca dodajemo so i nekoliko kašika svežeg mleka, dobro promepamo....
Penjurlija od spelte sa GI maslacemPenjurlija od spelte sa GI maslacem
09. jun
Penjurliju sečemo na komade i prelivamo preostalim GI maslacem. Ostavljamo da nadođe 30 minuta. Pečemo 40 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni. Penjurlija od spelte sa GI maslacem je gotova....
Jedite svinjsku mast umesto maslaca! Pogledajte zaštoJedite svinjsku mast umesto maslaca! Pogledajte zašto
02. april
Zato se domaćicama više preporučivao maslac. Takođe, svinjska mast je kaloričnija od maslaca - ona sadrži 20 puta više kalorija od kravljeg maslaca....
Fan si badema? Pogledaj zašto ne treba da preteruješ sa njimaFan si badema? Pogledaj zašto ne treba da preteruješ sa njima
18. jul
Bademi su oduvek bili izvor hranljivih materija i energije. Bademi su sastavljeni od ugljenih hidrata, proteina, masti, magnezijuma i drugog i sastavni su deo doručka u mnogim domaćinstvima širom sveta. Sirovi ili pečeni...
Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!
04. avgust
Razmišljanje o zdravlju u ovoj važnoj fazi - borbi protiv koronavirusa je obavezno. Sledeći naše preporučene mere za brobu protiv koronavirusa, pravimo veoma značajnu grešku, koje nismo svesni. Pod čistimo izbeljivačem...
Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?
04. nov.
I tako - 100 g kukuruza sadrži: - sirovi kukuruz - 86 kcal; - kukuruz u kokicama bez maslaca - 325 kcal; - prženi kukuruz/kukuruz na roštilju - 441 kcal; - kuvani kukuruz - 123 kcal; - kukuruz u mikrotalasnoj...
Hajde da kuvamo sa divljim pirinčemHajde da kuvamo sa divljim pirinčem
25. januar
Kuvajte 20 minuta. 2 kašike maslinovog ulja se zagreju u tiganju i u njega se stavi kuvan i oceđen pirinač. Ostavite 1 minut, dobro promešajte da upije maslinovo ulje i aromu....
Kako da kuvamo sa mladim lukom?Kako da kuvamo sa mladim lukom?
09. avgust
Kako da kuvamo sa mladim lukom?...
Kako da kuvate makaroneKako da kuvate makarone
05. sep.
Testenina visokog kvaliteta se kuva 8-10 do 12 minut. Ali vreme kuvanja zavisi od oblika i količine testenina. Jedini siguran na čin da proverite da li je gotova je tako što ćete je probati....
Da kuvamo sa ostacima od praznične večereDa kuvamo sa ostacima od praznične večere
03. mart
Naravno, možete ih dodati u krem čorbu, ako uopšte imate želju da kuvate....
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaKako da kuvamo sa uljem od kikirikija
07. april
Pogledajte još ukusnih ideja iz korejske kuhinje ili idite još na istok dok ne dođete do Tokija i možete birati i između apetitnih japanskih recepata....
Šta kuvati sa svinjetinomŠta kuvati sa svinjetinom
26. april
Posebno su popularni svinjski jezik na maslacu, kao i čorba od svinjskog jezika. Svinjska džigerica Kuvanje svinjske džigerice je prilično delikatna aktivnost, ali trud je definitivno vredan toga....
Šta kuvati sa bundevom?Šta kuvati sa bundevom?
14. nov.
Šta kuvati sa bundevom Pošto ovaj plod podnosi različite toplotne tretmane, može se koristiti za razna jela od bundeve....
Šta kuvati sa graškom?Šta kuvati sa graškom?
15. jul
Zašto izabrati smrznuti grašak umesto svežeg graška Grašak ima malo kalorija i bogat je vitaminima, proteinima, vlaknima i antioksidansima. Verovali ili ne, smrznuti grašak ima bolji ukus od svežeg. Zašto?...
Zašto je dobro da uzimamo vodu sa limunom svaki danZašto je dobro da uzimamo vodu sa limunom svaki dan
25. jul
Za jačanje imuniteta specijalisti predlažu da svaki dan pijemo čašu vode sa pola isceđenog limuna. Na taj način ćemo nabaviti neophodnu količinu vitamina C, veruju specijalisti. Kiselo voće pomaže organizmu tako što...
Ghee (Gi) - prečišćeni maslacGhee (Gi) - prečišćeni maslac
26. jun
Gi (Ghee) možete da pripremite brzo i jednostavno u kučnim uslovima sa namirnicama iz najbliže prodavnice....
Zašto da koristimo cimet?Zašto da koristimo cimet?
05. dec.
Pogledajte takođe: - Prekrasne koristi kombinacije meda i cimeta; - Razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?...
Zašto da jedemo kariZašto da jedemo kari
30. mart
Za ovaj cilj treba da zagrejete listove karija u tiganju, dok ne počne da dobijaju smeđu boju. Ali važno je da ih ne pregorite. Nakon toga možete da ih sameljete u blenderu. Već znate zašto da jedete kari....
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđe
04. mart
Grožđe je jedno od najkorisnijeg i najomiljenijeg voća, posebno zbog svog tvrdog ukusa, sveže teksture, sočnosti i atraktivne boje. Dobra vest jeste da je ovo voće bogato osnovnim hranljivim materijama i skoro je kao lek,...
Šta kuvati sa ostacima od krompiraŠta kuvati sa ostacima od krompira
17. januar
1
Dodajte ih u razne krompir salate, u koje možete staviti kuvanu cveklu iseckanu na kockice, šargarepu i šta god vam padne na pamet. Pogledajte šta da kuvate sa prazničnim ostacima....
Kako da napravimo Gi?Kako da napravimo Gi?
04. maj
Proces se završava kada maslac počne da miriše na orašaste plodove i mleko i kada dobije svetlu boju ćilibara. Vreme koje je prošlo je otprilike sat vremena....
Pogledaj kako da pročistiš krvne sudove i creva sa lanenim semenomPogledaj kako da pročistiš krvne sudove i creva sa lanenim semenom
03. sep.
Uveče prelijte 1/3 šolje lanenog semena sa 1 litrom vode, kuvajte dva sata na pari. Ostavite da odstoji tako preko noći, a ujutru u procedite. Dobijate oko 850 ml tečnosti koja liči na žele....
Pre nego počnete da pripremate meso, pročitajte ovo!Pre nego počnete da pripremate meso, pročitajte ovo!
19. jul
Poznajemo i nekoliko osnovnih načina za pripremu mesa - kuvanje, dinstanje, pečenje, prženje....
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?
07. maj
Kafa sa maslacem je najjednostavnija i najtradicionalnija vrsta kafe, koja se kombinuje sa maslacem....
Zašto su konzerve sa tunjevinom štetne?Zašto su konzerve sa tunjevinom štetne?
25. avgust
Konzumiranje ribe i ribljih proizvoda nosi mnogo koristi za zdravlje čoveka. Ipak se čini da su tako konzervirani lišeni mnogo korisnih hranljivih materija, što doprinosi šteti od njihoog unosa. Riba tuna je veoma...