Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Omlet sa gi maslacemJedan ukusan omlet sa gi maslacem sa belancima jajaj.
U jednoj posudi razbijemo jaja, odvajamo belanca od žumanaca.
Unutra u belanca dodajemo so i nekoliko kašika svežeg mleka, dobro promepamo....
28. avgust
Penjurlija od spelte sa GI maslacemPenjurliju sečemo na komade i prelivamo preostalim GI maslacem. Ostavljamo da nadođe 30 minuta.
Pečemo 40 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni.
Penjurlija od spelte sa GI maslacem je gotova....
09. jun
Jedite svinjsku mast umesto maslaca! Pogledajte zaštoZato se domaćicama više preporučivao maslac.
Takođe, svinjska mast je kaloričnija od maslaca - ona sadrži 20 puta više kalorija od kravljeg maslaca....
02. april
Fan si badema? Pogledaj zašto ne treba da preteruješ sa njimaBademi su oduvek bili izvor hranljivih materija i energije. Bademi su sastavljeni od ugljenih hidrata, proteina, masti, magnezijuma i drugog i sastavni su deo doručka u mnogim domaćinstvima širom sveta.
Sirovi ili pečeni...
18. jul
Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!Razmišljanje o zdravlju u ovoj važnoj fazi - borbi protiv koronavirusa je obavezno. Sledeći naše preporučene mere za brobu protiv koronavirusa, pravimo veoma značajnu grešku, koje nismo svesni.
Pod čistimo izbeljivačem...
04. avgust
Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?I tako - 100 g kukuruza sadrži:
- sirovi kukuruz - 86 kcal;
- kukuruz u kokicama bez maslaca - 325 kcal;
- prženi kukuruz/kukuruz na roštilju - 441 kcal;
- kuvani kukuruz - 123 kcal;
- kukuruz u mikrotalasnoj...
04. nov.
Hajde da kuvamo sa divljim pirinčemKuvajte 20 minuta.
2 kašike maslinovog ulja se zagreju u tiganju i u njega se stavi kuvan i oceđen pirinač. Ostavite 1 minut, dobro promešajte da upije maslinovo ulje i aromu....
25. januar
Kako da kuvate makaroneTestenina visokog kvaliteta se kuva 8-10 do 12 minut. Ali vreme kuvanja zavisi od oblika i količine testenina. Jedini siguran na čin da proverite da li je gotova je tako što ćete je probati....
05. sep.
Da kuvamo sa ostacima od praznične večereNaravno, možete ih dodati u krem čorbu, ako uopšte imate želju da kuvate....
03. mart
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaPogledajte još ukusnih ideja iz korejske kuhinje ili idite još na istok dok ne dođete do Tokija i možete birati i između apetitnih japanskih recepata....
07. april
Šta kuvati sa svinjetinomPosebno su popularni svinjski jezik na maslacu, kao i čorba od svinjskog jezika.
Svinjska džigerica
Kuvanje svinjske džigerice je prilično delikatna aktivnost, ali trud je definitivno vredan toga....
26. april
Šta kuvati sa bundevom?Šta kuvati sa bundevom
Pošto ovaj plod podnosi različite toplotne tretmane, može se koristiti za razna jela od bundeve....
14. nov.
Šta kuvati sa graškom?Zašto izabrati smrznuti grašak umesto svežeg graška
Grašak ima malo kalorija i bogat je vitaminima, proteinima, vlaknima i antioksidansima. Verovali ili ne, smrznuti grašak ima bolji ukus od svežeg. Zašto?...
15. jul
Zašto je dobro da uzimamo vodu sa limunom svaki danZa jačanje imuniteta specijalisti predlažu da svaki dan pijemo čašu vode sa pola isceđenog limuna. Na taj način ćemo nabaviti neophodnu količinu vitamina C, veruju specijalisti.
Kiselo voće pomaže organizmu tako što...
25. jul
Ghee (Gi) - prečišćeni maslacGi (Ghee) možete da pripremite brzo i jednostavno u kučnim uslovima sa namirnicama iz najbliže prodavnice....
26. jun
Zašto da koristimo cimet?Pogledajte takođe:
- Prekrasne koristi kombinacije meda i cimeta;
- Razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?...
05. dec.
Zašto da jedemo kariZa ovaj cilj treba da zagrejete listove karija u tiganju, dok ne počne da dobijaju smeđu boju. Ali važno je da ih ne pregorite. Nakon toga možete da ih sameljete u blenderu.
Već znate zašto da jedete kari....
30. mart
Zašto da jedemo grožđeGrožđe je jedno od najkorisnijeg i najomiljenijeg voća, posebno zbog svog tvrdog ukusa, sveže teksture, sočnosti i atraktivne boje. Dobra vest jeste da je ovo voće bogato osnovnim hranljivim materijama i skoro je kao lek,...
04. mart
Šta kuvati sa ostacima od krompiraDodajte ih u razne krompir salate, u koje možete staviti kuvanu cveklu iseckanu na kockice, šargarepu i šta god vam padne na pamet.
Pogledajte šta da kuvate sa prazničnim ostacima....
17. januar
1
Kako da napravimo Gi?Proces se završava kada maslac počne da miriše na orašaste plodove i mleko i kada dobije svetlu boju ćilibara. Vreme koje je prošlo je otprilike sat vremena....
04. maj
Pogledaj kako da pročistiš krvne sudove i creva sa lanenim semenomUveče prelijte 1/3 šolje lanenog semena sa 1 litrom vode, kuvajte dva sata na pari. Ostavite da odstoji tako preko noći, a ujutru u procedite. Dobijate oko 850 ml tečnosti koja liči na žele....
03. sep.
Pre nego počnete da pripremate meso, pročitajte ovo!Poznajemo i nekoliko osnovnih načina za pripremu mesa - kuvanje, dinstanje, pečenje, prženje....
19. jul
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Kafa sa maslacem je najjednostavnija i najtradicionalnija vrsta kafe, koja se kombinuje sa maslacem....
07. maj
Zašto su konzerve sa tunjevinom štetne?Konzumiranje ribe i ribljih proizvoda nosi mnogo koristi za zdravlje čoveka. Ipak se čini da su tako konzervirani lišeni mnogo korisnih hranljivih materija, što doprinosi šteti od njihoog unosa.
Riba tuna je veoma...
25. avgust