Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ceo komad rebaraca u rerniCeo komad rebaraca u rerni
15. april
Pomoću termometra može da se proveri da li je gotovo, termometar se zabada u najdeblji deo. Temperatura treba da bude iznad 65. Otkivamo meso skidajući foliju i premazujemo ga ostatkom marinade....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
na malo brašna i nakon što se osuši, usitnjava se na male komade....
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ona će pomoći da se izbegnu neke greške - da pstrmka izgori, sušenje, lepljenje, gubitak oblika ili ukusa: - ne skidajte kožu, inače će se kuvani komad razdvojiti, izgubiti sok i nežnost; - kada istovremeno kuvate...
Ceo pečeni komad svinjetine sa slaninom i pečurkamaCeo pečeni komad svinjetine sa slaninom i pečurkama
06. avgust
Servirajte ceo pečeni komad svinjetine sa slaninom i pečurkama sa i odvojenim sosom i uživajte....
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeKako se peče zec u rerni - uputstvo za početnike
06. nov.
U đuvečaru se ređaju oguljeni krompiri i isečeni na velike komade, celer, šargarepa, na njih se stavlj ameso i ponovo se prekriva povrćem....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Komade piletine pecite 20 minuta u mikrotalasnoj na maksimalnoj snazi, a celo pile pecite 50 minuta na maksimalnoj snazi u mikrotalasnoj....
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Prethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada....
Koliko vremena se peče ceo zec?Koliko vremena se peče ceo zec?
16. nov.
Zečetina ima izuzetne kulinarne i zdrave kvalitete. Sadržaj belančevina u zečetini je rekordan u odnosu na druge vrste mesa. Pored toga, zečetina je ispred ostalih vrsta mesa i prema odnosu potpunih i nepotpunih proteina...
Kako obezbediti proteine bez mesa?Kako obezbediti proteine bez mesa?
02. nov.
Važnost proteina za telo je toliko velika da se nazivaju gradivnim elementima tela. Čineći 17 procenata telesne težine, proteini dominiraju kao komponenta mišića, kože, noktiju, kose i očiju i glavnih unutrašnjih organa...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da pečemo različite vrste mesa?Kako da pečemo različite vrste mesa?
25. maj
Ali sve su podeljene u dve grupe - pečenje u velikom celom komadu ili u malim kriškama. Postoji nekoliko nijansi pečenja celog komada svinjetine: - Ako ima posnog mesa, treba ga marinirati....
Kako da sotiramo zalogaje svinjskog mesaKako da sotiramo zalogaje svinjskog mesa
10. jun
Isecite meso na male komade (oko 3 cm). Sitne ivice se pripremaju znatno brže, nego obimniji komadi svinjetine. 2. Ugrejte dubok tiganj na vatri, na srednjoj prema visokoj temperaturi....
Ceo pečeni zecCeo pečeni zec
07. sep.
U pleh pored zeca sipajte oko 150 ml vrele vode, u slobodan deo tiganja stavite nekoliko komada začinjenog krompira....
Pohovani ceo patlidžanPohovani ceo patlidžan
19. dec.
Staviti da se prokuva na 10 minuta. Izvaditi na papir da se ohladi. Umutiti jaja u jednoj posudi, a u drugu staviti brašno. Prvo umočiti patlidžan u jaja pa u brašno. Ubaciti u vrelo ulje i pržiti sa obe strane....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
/undefined Mariniranje je sasvim običan deo pripreme hrane i prisustvuje u svakoj kuhinju u jednom ili drugom obliku. Kod nas je to plod velikog iskustva, zbog zavidne oblasti u domaćem konzervisanju. Mariniranje...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se zamrzava povrćeKako se zamrzava povrće
27. april
Pravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste. Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira. Zamrznuti zeleni...
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Ako želite da zadržite maksimalnu korist i vitamine, onda sačuvajte sveže patlidžane, na primer, tako što pospete komade povrća solju ili sipajte jak rastvor soli preko njih....
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Iako je potcenjena u mnogim zemljama, jaretina je jedno od najkorisnijih crvenih mesa. Količina gvožđa u njemu je čak veća nego u govedini! Razlozi za njegovo potcenjivanje nisu baš jasni, ali je dokazano da u svetu...
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Prave se rezovi i u njih se stavljaju mali komadi slanine, šunke, povrća itd. Međutim, najčešće se špikovanje vrši ubadanjem kroz razreze. Radi se uz pomoć glatkog štapa ili šila uz dužinu mišićnih vlakana....