Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ceo komad rebaraca u rerniPomoću termometra može da se proveri da li je gotovo, termometar se zabada u najdeblji deo. Temperatura treba da bude iznad 65.
Otkivamo meso skidajući foliju i premazujemo ga ostatkom marinade....
15. april
Kako se prave perlice šećera?na malo brašna i nakon što se osuši, usitnjava se na male komade....
10. nov.
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
25. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaOna će pomoći da se izbegnu neke greške - da pstrmka izgori, sušenje, lepljenje, gubitak oblika ili ukusa:
- ne skidajte kožu, inače će se kuvani komad razdvojiti, izgubiti sok i nežnost;
- kada istovremeno kuvate...
07. avgust
Ceo pečeni komad svinjetine sa slaninom i pečurkamaServirajte ceo pečeni komad svinjetine sa slaninom i pečurkama sa i odvojenim sosom i uživajte....
06. avgust
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeU đuvečaru se ređaju oguljeni krompiri i isečeni na velike komade, celer, šargarepa, na njih se stavlj ameso i ponovo se prekriva povrćem....
06. nov.
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
05. maj
Koliko vremena se peče pile?Komade piletine pecite 20 minuta u mikrotalasnoj na maksimalnoj snazi, a celo pile pecite 50 minuta na maksimalnoj snazi u mikrotalasnoj....
28. maj
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada....
26. jul
Koliko vremena se peče ceo zec?Zečetina ima izuzetne kulinarne i zdrave kvalitete. Sadržaj belančevina u zečetini je rekordan u odnosu na druge vrste mesa. Pored toga, zečetina je ispred ostalih vrsta mesa i prema odnosu potpunih i nepotpunih proteina...
16. nov.
Kako obezbediti proteine bez mesa?Važnost proteina za telo je toliko velika da se nazivaju gradivnim elementima tela. Čineći 17 procenata telesne težine, proteini dominiraju kao komponenta mišića, kože, noktiju, kose i očiju i glavnih unutrašnjih organa...
02. nov.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da pečemo različite vrste mesa?Ali sve su podeljene u dve grupe - pečenje u velikom celom komadu ili u malim kriškama.
Postoji nekoliko nijansi pečenja celog komada svinjetine:
- Ako ima posnog mesa, treba ga marinirati....
25. maj
Kako da sotiramo zalogaje svinjskog mesaIsecite meso na male komade (oko 3 cm). Sitne ivice se pripremaju znatno brže, nego obimniji komadi svinjetine.
2. Ugrejte dubok tiganj na vatri, na srednjoj prema visokoj temperaturi....
10. jun
Ceo pečeni zecU pleh pored zeca sipajte oko 150 ml vrele vode, u slobodan deo tiganja stavite nekoliko komada začinjenog krompira....
07. sep.
Pohovani ceo patlidžanStaviti da se prokuva na 10 minuta. Izvaditi na papir da se ohladi.
Umutiti jaja u jednoj posudi, a u drugu staviti brašno. Prvo umočiti patlidžan u jaja pa u brašno.
Ubaciti u vrelo ulje i pržiti sa obe strane....
19. dec.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesa/undefined Mariniranje je sasvim običan deo pripreme hrane i prisustvuje u svakoj kuhinju u jednom ili drugom obliku. Kod nas je to plod velikog iskustva, zbog zavidne oblasti u domaćem konzervisanju.
Mariniranje...
12. okt.
Kako se zamrzava povrćePravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste.
Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira. Zamrznuti zeleni...
27. april
Kako se konzervira patlidžan?Ako želite da zadržite maksimalnu korist i vitamine, onda sačuvajte sveže patlidžane, na primer, tako što pospete komade povrća solju ili sipajte jak rastvor soli preko njih....
07. mart
Kako se priprema jaretina?Iako je potcenjena u mnogim zemljama, jaretina je jedno od najkorisnijih crvenih mesa. Količina gvožđa u njemu je čak veća nego u govedini! Razlozi za njegovo potcenjivanje nisu baš jasni, ali je dokazano da u svetu...
20. nov.
Kako se špikuje meso?Prave se rezovi i u njih se stavljaju mali komadi slanine, šunke, povrća itd.
Međutim, najčešće se špikovanje vrši ubadanjem kroz razreze. Radi se uz pomoć glatkog štapa ili šila uz dužinu mišićnih vlakana....
12. januar