bonapeti.rs»Članci»Pretraga
BobBobBob /Vicia Faba L./ predstavlja jednogodišnju biljku iz porodice mahunarki. Ima ga u celoj Evropi, Aziji, Južnoj Americi i Africi. Smatra se da je bob poznat još 5 000 godina. Tragovi gajenja u drevnom Egiptu, Kini...
Bob sa šargarepomBob sa šargarepomOčistimo bob od mahuna i oljuštimo ga. Zagrevamo maslinovo ulje i u njemu zapržimo sitno isečen luk, beli luk i šargarepe. Nakon pet minuta dodajemo bob i paradajz pire. Posolomo i sipamo vodu. Poklapamo jelo poklopcem...
Ukusan bob sa paradajzomUkusan bob sa paradajzomOčistite bob, od krupnijih samo izvadite semenke. Stavite vodu sa malo soli da provri i blanširajte bob 2-3 minuta. Luk sitno iseckajte i dinstajte u malo ulja, dodajte oceđen bob, alevu papriku i spajtevite oljušten paradajz...
Bob sa dženerikama i pirinčemBob sa dženerikama i pirinčemOčistimo bob od drški i operemo ga. Stavljamo u vreli slanu vodu na oko 5 minuta, tako izlazi crna voda. Vadimo ga i isplaknemo. U šerpi zapržimo luk i dodajemo bob. Posipamo alevom paprikom i dolivamo vodu. Tako vri...
Kombinacija belog luka i meda tera bolestiKombinacija belog luka i meda tera bolestiPčelinji prozivod, takozvani propolis, jača imuni sistem i uspešno tera bolesti. Kod odraslih ljudi se preporučuje unos do 30 kapljica dnevno, a prilikom gripa i prehlade doza se može utrostručiti....
Koliko vremena se kuva bob?Koliko vremena se kuva bob?
07. nov.
Toni Aleksov
Bob je povrće koje je jedno među prvim vrstama koje je čovek počeo da gaji i upotrebljava, a takođe se nalazi i u grupi najkorisnijeg povrća, koje koristimo. Bob nas ničin ne ograničava u svojoj upotrebi u različitim...
Kavatapi Terra miaKavatapi Terra mia1. Isecite povrće na sitne kockice. Prorpžite u ugrejanom maslinovom ulju prvo luk, paprike, šargarepu, celer na umerenoj vatri dok ne omekšaju. Stavite mleveno meso zajedno sa belim vinom i mešajte dok se ne izdrobi i vino...
Šta je terin?Šta je terin?Pogledajte i neke neodoljive recepte za terin: Terin od sočiva i pečurki, terin od tikvica i kozjeg sira i dvostruki čokoladni terin....
Terin od patlidžanaTerin od patlidžanaU kalup za terin stavljamo foliju i odozgo poređamo patlidžan, namažemo sloj krem sira i poređamo paprike, nakon toga sloj krem sira i ponovo patlidžan i na kraju krem sir i šargarepu....
Terin sa jagodamaTerin sa jagodamaSlatki terin stavljamo u frižider na 4-5 sati. Nakon što se terin stegne, okrećemo na poslužavnik i vadimo iz folije. Terin sa jagodama ukrašavamo svežim jagodama i prelivamo sirupom od jagoda....
Terin od jagodaTerin od jagodaNa odgovarajući pravougaoni pleh okrenite terin sa piškotama na dole. Prelijte glazurom, ukrasite sa nekoliko jagoda....
Terin sa kupinamaTerin sa kupinamaPokrijte dno i ivice kalupa, za kuglof ili terin, folijom, ostavite da vise krajevi. Sipajte polovinu krema i ravnomerno rasporedite. Potopite 4 piškote u sveže mleko i rasporedite po dužini preko krema u kalupu....