Facebook
Omiljeno
Pinterest
Da li je suši zdrav?Bez obzira da li ste početnik ili već ljubitelj sušija, svako novo iskustvo je prilika da otkrijete nešto jedinstveno u ovom posebnom svetu ukusa....
Da li je kačkavalj koristan?Da bismo razumeli da li je kačkavalj koristan ili ne, potrebno je da se upoznamo i sa njegovim kvalitetima i načinom proizvodnje, ali i sa njegovom cenom....
Da li je majonez koristan?Prema jednoj od njih, 1757. godine opkoljeni grad Majon morao je da se spasava od gladi, a osim jaja i maslinovog ulja nije bilo ničega....
Da li je avokado koristan?Pomaže telu da apsorbuje korisne supstance
Neke korisne supstance kao što su vitamini i antioksidansi su rastvorljive u mastima, što znači da se moraju uzimati sa mastima da bi se pravilno apsorbovale....
Da li je avokado voće?Bogat vlaknima, kalijumom, zdravim mastima i moćnim antioksidansima, koristi avokada je mnogo.
Ovim člankom želimo da stavimo kraj na debatu da li je avokado voće ili povrće.
Voće ili povrće?
Avokado je voće....
Da li je avokado štetan?Da, to je tačno, ali ako ga konzumirate u velikim količinama, ono će naštetiti vašem telu, s obzirom na to da je bogato beta-sitosterolom koji apsorbuje neophodan holesterol u organizmu....
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane....
Da li je margarin kancerogen?Sigurno se i sami pitate da li je margarin korisna hrana i kakve su eventualno koristi/štete na ljudsko zdravlje.
Na primer ulje ili druga masnoća od povrća je rečna....
Da li je želatin štetanMogući neželjeni efekti od preteranog konzumiranja želatina je količini proteina u njemu koji mogu dovesti do toga da jetra i bubrezi treba da rade jače....
Da li je jodirana so štetna?Protivnici jodirane soli smatraju da je ona neizbežno štetna i da bi trebalo da se zaustavi u proizvodnji. Tvrde da je mnogo korisnije koristiti običnu so bez joda....
Da li je kora krompira korisna?Činjenica je da bismo jeli krompir, moramo da ga oljuštimo. Ali zašto to radimo i da li je to potrebno? Da li je kora krompira korisna?
Odgovor na ovo pitanje je definitivno "da"....
Da li je zeleni paradajz koristan?Ono što je ovde karakteristično je kvalitet, ne toliko kvantitet mikro elemenata.
Istovremeno, zeleni paradajz je niskokaloričan, ali je takođe bogat proteinima i vlaknima....
Da li je nedostatak cinka opasan?Nedostatak cinka kod dece dokazuje loš apetit, odložen rast, želja da ližu i gutaju metalne predmete i loše stanje kose.
Cink se nalazi u pšeničnim mekinjama i klicama....
Da li je štetna instant kafaTo je brža verzija klasične kafe, ali se postavlja pitanje da li isto deluje na organizam i pre svega da li nije štetna.
Šta je instant kafa?...
Da li je dobro jesti kestene?Najlakši način za pripremu pečenih kestena je da se svakom kestenu lagano odseče vrh i zatim se peče u rerni petnaestak minuta. Pre konzumiranja se oljušte i serviraju sa istopljenim maslacem....
Da li je sirova riba bezbedna?Da bismo razumeli da li je suši bezbedan, moramo da budemo svesni da li konzumacija sirove ribe sama po sebi predstavlja rizik.
Bilo da je sirova ili marinirana, sirova riba nosi rizik od bakterijske kontaminacije....
Da li je dimljeni losos koristan?Međutim, da li se dimljeni losos može pohvaliti istim nutritivnim kvalitetima kao i svež?
Prirodna narandžasta boja lososa je rezultat karotenoidnih pigmenata u mesu....
Da li je zdravo piti čaj?Beli čaj takođe može biti dobar za vaše zube, jer je izvor fluora, katehina i tanina, koji mogu da ojačaju zube i da se bore protiv plaka....
Da li je crni biber štetan?Crni biber je dobar začin, ali da li krije neke mračne tajne?
Da li je crni biber štetan?
Istina je da nekim ljudima biber može izazvati probleme....
Da li je beli pirinač koristan?Dobro je da se zna, da u receptima u kojima se preporučuje pranje pirinča pre pripreme, to značajno smanjuje sadržaj vitamina grupe B u njemu, jer se ti vitamini rastvaraju u vodi....
Da li je korisno konzumiranje maslaca?U poslednje vreme se smatra da je maslac više štetan, nego što je koristan. Govori se da prekomerna konzumacija ovog proizvoda može da uzrokuje razvoj ateroskleroze srčanih sudova. Ali da je istinita ova tvrdnja?...
Miso supa - da li je zdrava?Potrebno je još istraživanja kako bi se ustanovilo da li će ova konstatacija pomoći u borbi sa gojaznoću, ali zato istraživači, koji su predstavili rezultate svojih istraživanja u Američkom hemijskom društvu 2006. godine,...