Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Dnevni unos vitamina B5Dnevni unos vitamina B5
06. mart
Nedostatak vitamina B5 Nedostatak vitamina B5 je redak, ali se može javiti kod ljudi sa alkoholizmom ili poremećajima malapsorpcije....
Kako da smanjite unos glutenske hrane?Kako da smanjite unos glutenske hrane?
06. april
Na kraju je postalo jasno da preterana upotreba glutenske hrane uopšte nije korisna za zdravlje. Za neke ljude je definitvno izuzetno štetna, s obzirom na to da imaju intolerantnost na gluten ili čak alergiju. Spasićete...
Salata VitaminaSalata Vitamina
03. sep.
Salata Vitamina je spremna za konzumiranje....
Preporučujući dnevni unos vitamin DPreporučujući dnevni unos vitamin D
20. januar
Kao što smo mnogo puta rekli, ali kao što i vi znate, našem telu su svakodnevno potrebni vitamini i minerali. Danas ćemo se konretnije zaustaviti na vitaminu D....
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
Osim toga, griz se može pohvaliti bogatim sadržajem vitamina B1 (tiamin), vitamina B2 (riboflavin), niacina (vitamin B3 ili PP), vitamina B5 (pantotenska kiselina), vitamina B6 (piridoksina) i folne kiseline (vitamin B9)....
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
Verovatno vam treba više vitamina D Dok ostale vitamine i minerale možete da dobijate uglavnom putem ishrane, vitamin D je izuzetak....
Pesto do bademaPesto do badema
28. maj
Ako ipak sa njim žleite da začinite neku svežu italijansku salatu ili pečeno povrće, možete da razredite pesto od bosiljka sa više maslinovog ulja i malo soka od limuna i da koristite kao dresing....
Krem supa VitaminaKrem supa Vitamina
01. okt.
Pasirajte dok se ne dobije fina konsistencija, gustina supe zavisi kako vi volite - ako volite da bude ređa, uvek možete staviti još vode ili pavlake. 6. Servirajte u posude ukrašene listićima korijandera....
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Iako u svom sastavu ima zasićene masti, on sadrži i vitamine iz grupe A i E....
Možete li da dobijete težinu postom?Možete li da dobijete težinu postom?
11. april
Previše testenina, u kombinaciji sa belim šećerom, ne može a da ne dovede do povećanja telesne težine. Oni su kontraindikovani kada želite da ostanete u formi i održavate zdravu težinu....
Koji je preporučeni dnevni unos vitamina C?Koji je preporučeni dnevni unos vitamina C?
27. jul
Pogledajte još: - Iz kojih namirnica dobiti vitamin C; - 15 simptoma nedostatka vitamina C; - Zdravstvene koristi vitamina C...
Da li imate višak kilograma?Da li imate višak kilograma?
26. maj
Za ženu je težina izuzetno važna – ona želi da zna da li je njena težina u normama – da li je težina normalna za njenu visinu ili je dobila više kolograma nego što je potrebno....
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
27. okt.
Možete li izgubiti težinu jedući slaninu? Zvuči smešno - može li slanina zaista biti korisna? Koristi od slanine potiču iz činjenice da sadrži prirodne masti, pa nije toliko štetna koliko tvrde mitovi....
Da li je margarin kancerogen?Da li je margarin kancerogen?
27. maj
Jedini efekat od tih mast, osim lošeg zdravlja je povećanje masnoće. Četvrti ogroman problem je postojanje nikla u procesu proizvodnje, koji ostaje u margarinu....
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetan
26. maj
Želatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju. On se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji...
Da li je stevija štetnaDa li je stevija štetna
15. maj
1
Biljka stevija sadrži fitonutrijente i minerale: fosfor, kalijum, kalcijum, magnezijum, cink, gvožđe, selem, Među vitaminima koji se nalaze u steviji su vitamin A, vitamin C, kao i vitamini iz grupe B....
Da li pravilno jedemo avokado?Da li pravilno jedemo avokado?
04. mart
Studija objašnjava da deo voća najbliži kori ima visok sadržaj vlakana, kalijuma, masnih kiselina, antioksidanata i vitamina B12 i E....
Da li je kačkavalj koristan?Da li je kačkavalj koristan?
05. januar
Svakodnevna upotreba kačlavalja (do 15 g) zapravo može doprineti sagorevanju masti i gubitku težine. Pokazalo se da hrana bogata kalcijumom pomaže u gubitku težine....
Da li su orasi alergen?Da li su orasi alergen?
07. okt.
Treba znati da se alergenost povezuje sa supstancama u sastavu oraha - uglavnom proteinima, ali i aminokiselinama, vitaminima, uljima. Imaju jaku senzibilizirajuću aktivnost, koja postaje sve veća tokom obrade....
Da li je majonez koristan?Da li je majonez koristan?
18. maj
Nedostatak vitamina A, koji je rastvorljiv u mastima i koji treba konzumirati samo sa uljem, maslinovim uljem, majonezom ili kremom, dovodi do problema sa kosom i kožom....
Da li je avokado koristan?Da li je avokado koristan?
28. okt.
Reguliše optimalnu težinu Prema naučnim studijama, konzumacija avokada pomaže u regulisanju optimalne telesne težine i uspostavljanju normalnog indeksa telesne mase....
Da li je avokado voće?Da li je avokado voće?
25. okt.
Zahvaljujući visokom sadržaju masto ono pomaže u apsorpciji vitamina iz drugogo povrća u hrani. Pored toga, njegova glatka i kremasta struktura čini ga odličnim izborom za pudinge ili koktele....
Da li je avokado štetan?Da li je avokado štetan?
19. okt.
On sadrži 25 prirodnih vitamina i minerala. Takođe je bogat vlaknima, proteinima i korisnim fitohemikalijama. Avokado se koristi za snižavanje nivoa holesterola u još mnogo loših zdravstvenih stanja....
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
28. avgust
Osim proteina, žumance sadrži vitamin D, fosfor, riboflavin, holin i selen uz mnoge druge vitamine i minerale. Šta da radimo ako želimo da jedemo više od jednog jajeta na dan?...
Kako da saznamo da li nam nedostaje magnezijumKako da saznamo da li nam nedostaje magnezijum
01. nov.
1
Bol postaje jači kod povreda; - Kardiovaskularni sistem pati i krvni pritisak se povećava kao odgovor. Srcu je teško da pumpa krv, zato što ćelije ne uspevaju da proizvode potrebnu energiju. Dobija se aritmija....