Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Evo ovako se pravi mekani omletUprkos poznatoj i jednostavnoj pripremi, ne zna baš svako kako se pravi mekani omlet. Ukusan i nežan vazdušasti omlet, svima dostupan!...
30. januar
Najukusniji prženi krompir se pravi ovakoIako smatramo da je prženi krompir omiljen deci, proučavanja navode da se i odrasli koji ga ne vole mogu nabrojati na prste. Slikovito rečeno.
Istina je da otkako je "smišljen" prženi krompir - negde otprilike u 17....
25. feb.
Savršena smesa za palačinke se pravi ovakoSvako može da pravi palačinke, ali ne može svako da napravi savršene palačinke. Iako pravljenje palačinaka deluje kao nešto što može da radi i malo dete, i to ima svoje finese....
02. avgust
Ovako se prave ukusni kiseli krastavčićiDa li ste znali da jedemo nezrele krastavce? Zreli sa veliki, žuti i sa velikim semenkama. Između ostalog, na grčkom jeziku reč "aguros" (drevni naziv za krastavce) znači - nezreo.
90% ovog povrća čini voda, što ga...
26. dec.
Eliminišite naduvenost i gasove - evo ovako!Ovakvi su problemi sa želucem: bolest kolitis ili sindrom nervoznog debelog creva.
Ponekad naduvenost i gasovi mogu da budu posledica nepravilne dijete....
18. nov.
ŠunkaŠpanija ima verovatno najstroža pravila i uređene zakonske propise, koje treba pratiti za proizvodnju šunke....
07. mart
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Pohovana šunkaŠunku iseći na kolutove. Umutiti jaja u posudi i posoliti. U drugu posudu staviti brašno.
Šunku prvo umočiti u brašno pa u jaje, pa ubaciti u vrelo ulje.
Peći sa obe strane. Vaditi ih na ubruse....
02. mart
Evo kako se marinira ribaRiba je jedna od najkorisnijih namirnica čija je konzumacija obavezna najmanje nekoliko puta nedeljno. Velika raznovrsnost riba je prodnost, a one se mogu pripremiti na više načina, prema vašim željama i ukusu. Specijalitet...
12. dec.
Kako se pravi idealni patišpanjAko naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti:
Običan patišpanj
Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....
01. januar
Kako se pravi masno testoPravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....
01. januar
Kako se pravi plavi sir?Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
28. jun
Kako se pravi topljeni sir?Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke.
Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog sira iz prodavnice, a čak mu je ukus znatno bolji....
27. jun
Kako se pravi slatko testoMeđutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
28. feb.
Kako se pravi kiseli kupusOvde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
07. mart
Kako se pravi domaće pivoMnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac.
Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
17. feb.
Kako se pravi pirinčano mleko?Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
15. dec.
Kako se pravi šarena soTako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
03. jun
Ovako se priprema savršeno testo za palačinkeKada naučite da pravite glatko testo za palačinke, lako ćete početi da pravite elegantne palačinke, preukusne jorkširske pudinge, šećerne prženije i maslene ruske palačinke Blini....
20. jul
Domaća praška šunkaPreostalom marinadom prelivamo meso i ostavljamo u frižideru 4 dana, okrećući meso da se dobro marinira.
Nakon toga kuvamo na tihoj vatri 2 sata, temperatura domaće šunke treba da bude 75 stepebi....
10. dec.
Domaća svinjska šunkaOstavljamo ponovo do sutra domaću šunku u frižider u upije začine.
Vadimo, skidamo konac, sečemo na tanke kriške domaću svinksku šunku i poslužujemo sa omiljenim vinom....
08. dec.
Domaća ćureća šunkaOstavlja se 12 sati u frižideru, nakon čega šunka može da se konzumira.
Domaća ćureća šunka je gotova....
29. jul
Domaća pileća šunkaDomaća šunka se kuva u šerpi sa vodom. Temperatura vode treba da je između 75 i 80 stepeni.
Kuva se 2 sata, nakon čega se domaća pileća šunka ohladi....
27. jun