Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pileći bataci sa divljim pirinčem i boranijomPoređajte batake preko pirinča i povrća. Procedite bujon od bataka i prelijte jelo da prekrije pirinač....
18. jun
Pile u đuvečari sa divljim pirinčem i pečurkamaPile u đuvečari sa divljim pirinčem i pečurkama servirajte toplo....
17. maj
Čorba od paradajza sa divljim pirinčem i pavlakomDodaje se pirinač i kuva se dok ne bude gotovo. Čorba se začinjava pavlakom i solju i sklanja se sa ringle....
10. jul
Zelje sa pirinčem i divljim belim lukom na plovdivski načinZelje sa pirinčem i divljim belim lukom na plovdivski način je gotovo!...
27. april
Da kuvamo sa ostacima od praznične večereNaravno, možete ih dodati u krem čorbu, ako uopšte imate želju da kuvate....
03. mart
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaSvako je čuo za kikiriki puter, ali malo ko zna da postoji i ulje od kikirikija, i to mnogo pre nego što je izmišljen kikiriki puter.
Takođe, sigurno manjina zna da kikiriki pripada grupi orašastih plodova kao što...
07. april
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemSigurna sam sa će se i Vama dopasti.
Probajte, prijatno!...
09. feb.
Narodna medicina sa divljim kestenomSmesa se kuva desetak minuta u trista mililitara vode. Ohladi se i filtrira. Od odvarka se uzima po jedna vinska čaša tri puta dnevno.
Kod išijasa i reumatizma se uzima smesa od divljeg kestenja i rakija....
07. april
Ukusne tajne piletine sa pirinčemAli koji je tajni recept piletine sa pirinčem?
Evo ukusnih tajni piletine sa pirinčem!
Više masnoće
Da bi bili ukusno i lepo, treba da stavite više masti. Katergorični su dobri kuvari....
14. nov.
Kako smršati sa kuvanim pirinčem?Važno je i koliko ćete pirinča pojesti – složićete se da čak i ako jdetee samo kuvan pirinač bez soli i masti, ali ako ga jedete previše, to neće dobro uticati na vašu figuru....
27. mart
Kako da kuvamo kestenje?Kestenje kuvamo oko 30-35 minuta, pazimo da se ne prekuva. Najbolje je da pratite kad počnu da puciaju. To znači da su gotovi....
04. jun
Hajde da napravimo domaću slaninuKupovina slanine često dolazi na štetu potrošača. Uprkos brojnim zahtevima, niko ne može biti siguran u količine mesa i vode, pojačivača i konzervansa koji se dodaju tokom proizvodnje. Potpunu garanciju kvaliteta mesnih...
11. januar
Počnite da kuvate sa GI maslacem! Pogledajte zaštoGi maslac se koristi bukvalno hiljadama godina. Ovo je zaista drevna zdrava hrana i definitivno nije kapric. Prva poznata upotreba putera bila je 2000 g. pre Hrista. Gi se brzo integrisao u dijete, u ceremonijalnu praksu...
30. jul
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Da li ste se zapitali, kada kuvate krompir za pire, da li da bacite vodu ili je možete ikosristiti za nešto drugo. U praksi, ova tečnost ima svoja korisna svojstva, kojih nije malo....
20. jun
Pirinač sa divljim šampinjonimaKad voda počne da vri, dodajte i začine. Kad pirinač popije svu tečnost, proverite da li je skuvan i ako ima potrebe dodajte još vode.
Na kraju začinite soja sosom, promešajte i servirajte....
09. maj
Kačamak sa divljim pečurkamaNa kraju prelijte proprženim maslacem sa dimljenom alevom paprikom....
05. april
Kako da kuvamo na pariTakođe naučite:
- kako kuvati ribu na pari;
- kako kuvati meso na pari;
- kako kuvati karfiol na pari;...
19. dec.
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Crna leblebija - njena upotreba u kuvanju
Kuvana crna leblebija ima dobru mekanu teksturu, pa možete praviti sve vrste kremova, pire krompir, vegetarijanske supe, tj. uz dodatak malo testenine ili pirinča....
27. jun
Kako da kuvamo smeđi pirinačItalijanski način pripreme smeđeg pirinča je malo drugačiji. Prema njemu pirinač s epre svega preprži u suvom tiganju, nakon toga se dodaje voda i kuva se na srednjoj temperaturi. Čim voda ispari, sipa se....
21. sep.
Kako pravilno da kuvamo mesoNezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete i da kuvate u dobro zatvorenoj posudi kako bi se sačuvale njegove arome....
09. jul
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Ako ćete kuvati cele školjke, bez uklanjanja oklopa, nije potrebno unapred, pre toplotne obrade da ih odmrznete....
05. feb.
Hajde da pripremimo savršenu božićnu ćurkuIzvadite je dan pre nego što ćete je kuvati, a brže ćete je odmrznuti tako što ćete je staviti u hladnu vodu u sudoperi i menjati vodu na svakih pola sata. Ne raspakujte smrznutu ćurku pre odmrzavanja....
28. dec.
Hajde da napravimo šećer u prahuPonekad treba da koristite šećer u prahu, ali se ispostavlja da ga trenutno nemate kod kuće i iz ovog ili onog razloga vam se ne ide u prodavnicu.
Najlakše što možete da uradite je da napravite šećer u prahu sami....
22. sep.