Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pileći bataci sa divljim pirinčem i boranijomPileći bataci sa divljim pirinčem i boranijom
18. jun
Poređajte batake preko pirinča i povrća. Procedite bujon od bataka i prelijte jelo da prekrije pirinač....
Pile u đuvečari sa divljim pirinčem i pečurkamaPile u đuvečari sa divljim pirinčem i pečurkama
17. maj
Pile u đuvečari sa divljim pirinčem i pečurkama servirajte toplo....
Čorba od paradajza sa divljim pirinčem i pavlakomČorba od paradajza sa divljim pirinčem i pavlakom
10. jul
Dodaje se pirinač i kuva se dok ne bude gotovo. Čorba se začinjava pavlakom i solju i sklanja se sa ringle....
Kako da kuvamo sa mladim lukom?Kako da kuvamo sa mladim lukom?
09. avgust
Kako da kuvamo sa mladim lukom?...
Zelje sa pirinčem i divljim belim lukom na plovdivski načinZelje sa pirinčem i divljim belim lukom na plovdivski način
27. april
Zelje sa pirinčem i divljim belim lukom na plovdivski način je gotovo!...
Da kuvamo sa ostacima od praznične večereDa kuvamo sa ostacima od praznične večere
03. mart
Naravno, možete ih dodati u krem čorbu, ako uopšte imate želju da kuvate....
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaKako da kuvamo sa uljem od kikirikija
07. april
Svako je čuo za kikiriki puter, ali malo ko zna da postoji i ulje od kikirikija, i to mnogo pre nego što je izmišljen kikiriki puter. Takođe, sigurno manjina zna da kikiriki pripada grupi orašastih plodova kao što...
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Sigurna sam sa će se i Vama dopasti. Probajte, prijatno!...
Narodna medicina sa divljim kestenomNarodna medicina sa divljim kestenom
07. april
Smesa se kuva desetak minuta u trista mililitara vode. Ohladi se i filtrira. Od odvarka se uzima po jedna vinska čaša tri puta dnevno. Kod išijasa i reumatizma se uzima smesa od divljeg kestenja i rakija....
Ukusne tajne piletine sa pirinčemUkusne tajne piletine sa pirinčem
14. nov.
Ali koji je tajni recept piletine sa pirinčem? Evo ukusnih tajni piletine sa pirinčem! Više masnoće Da bi bili ukusno i lepo, treba da stavite više masti. Katergorični su dobri kuvari....
Kako smršati sa kuvanim pirinčem?Kako smršati sa kuvanim pirinčem?
27. mart
Važno je i koliko ćete pirinča pojesti – složićete se da čak i ako jdetee samo kuvan pirinač bez soli i masti, ali ako ga jedete previše, to neće dobro uticati na vašu figuru....
Kako da kuvamo kestenje?Kako da kuvamo kestenje?
04. jun
Kestenje kuvamo oko 30-35 minuta, pazimo da se ne prekuva. Najbolje je da pratite kad počnu da puciaju. To znači da su gotovi....
Hajde da napravimo domaću slaninuHajde da napravimo domaću slaninu
11. januar
Kupovina slanine često dolazi na štetu potrošača. Uprkos brojnim zahtevima, niko ne može biti siguran u količine mesa i vode, pojačivača i konzervansa koji se dodaju tokom proizvodnje. Potpunu garanciju kvaliteta mesnih...
Počnite da kuvate sa GI maslacem! Pogledajte zaštoPočnite da kuvate sa GI maslacem! Pogledajte zašto
30. jul
Gi maslac se koristi bukvalno hiljadama godina. Ovo je zaista drevna zdrava hrana i definitivno nije kapric. Prva poznata upotreba putera bila je 2000 g. pre Hrista. Gi se brzo integrisao u dijete, u ceremonijalnu praksu...
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?
20. jun
Da li ste se zapitali, kada kuvate krompir za pire, da li da bacite vodu ili je možete ikosristiti za nešto drugo. U praksi, ova tečnost ima svoja korisna svojstva, kojih nije malo....
Pirinač sa divljim šampinjonimaPirinač sa divljim šampinjonima
09. maj
Kad voda počne da vri, dodajte i začine. Kad pirinač popije svu tečnost, proverite da li je skuvan i ako ima potrebe dodajte još vode. Na kraju začinite soja sosom, promešajte i servirajte....
Kačamak sa divljim pečurkamaKačamak sa divljim pečurkama
05. april
Na kraju prelijte proprženim maslacem sa dimljenom alevom paprikom....
Kako da kuvamo na pariKako da kuvamo na pari
19. dec.
Takođe naučite: - kako kuvati ribu na pari; - kako kuvati meso na pari; - kako kuvati karfiol na pari;...
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Kako da kuvamo crnu leblebiju?
27. jun
Crna leblebija - njena upotreba u kuvanju Kuvana crna leblebija ima dobru mekanu teksturu, pa možete praviti sve vrste kremova, pire krompir, vegetarijanske supe, tj. uz dodatak malo testenine ili pirinča....
Kako da kuvamo smeđi pirinačKako da kuvamo smeđi pirinač
21. sep.
Italijanski način pripreme smeđeg pirinča je malo drugačiji. Prema njemu pirinač s epre svega preprži u suvom tiganju, nakon toga se dodaje voda i kuva se na srednjoj temperaturi. Čim voda ispari, sipa se....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Nezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete i da kuvate u dobro zatvorenoj posudi kako bi se sačuvale njegove arome....
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Kako da kuvamo zamrznute školjke?
05. feb.
Ako ćete kuvati cele školjke, bez uklanjanja oklopa, nije potrebno unapred, pre toplotne obrade da ih odmrznete....
Hajde da pripremimo savršenu božićnu ćurkuHajde da pripremimo savršenu božićnu ćurku
28. dec.
Izvadite je dan pre nego što ćete je kuvati, a brže ćete je odmrznuti tako što ćete je staviti u hladnu vodu u sudoperi i menjati vodu na svakih pola sata. Ne raspakujte smrznutu ćurku pre odmrzavanja....
Hajde da napravimo šećer u prahuHajde da napravimo šećer u prahu
22. sep.
Ponekad treba da koristite šećer u prahu, ali se ispostavlja da ga trenutno nemate kod kuće i iz ovog ili onog razloga vam se ne ide u prodavnicu. Najlakše što možete da uradite je da napravite šećer u prahu sami....
Spanać sa pirinčem i bukovačomSpanać sa pirinčem i bukovačom
04. avgust
Prijatno uz spanać sa pirinčem i bukovačom!...