Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da zamrznete leblebije?Podelita ih u kese, zatvorite ih ubacite u zamrzivač.
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo sajderKuvamo oko sat vremena na tihoj vatri bez poklopca. Ako je potrebno dodajemo toplu vodu.Nakon toga poklapamo, smanjujemo vatru i ostavljamo da još 30 minuta....
Kako da pohujemo bez jaja?Vrste pohovanja bez jaja
Smesa za pohovanje bez jaja može da se napravi od različitih vrsta suvih sastojaka koji dodaju hrskavost hrani....
Kako da napravimo savršene vafleKako napraviti savršene vafle
Da biste napravili savršene vafle kod kuće, potreban vam je poseban uređaj za pečenje vafli da biste im dali potreban oblik – moraju biti kvadrati koji drže fil....
Kako da napravimo domaću čokoladu?Takođe, pogledajte kako da prepoznate kvalitetnu čokoladu, kako da napravite pravu domaću čokoladu i obavezno probajte naše recepte za domaću tečnu čokoladu bez E oznaka i konzervanasa....
Kako da napravimo suncokretovo brašno?Prikupite sastojke za pravljenje suncokretovog brašna
Da biste napravili suncokretovo brašno, biće vam potrebni sledeći sastojci:
- Sirovo seme suncokreta (oljušteno ili ne);
- blender ili procesor za hranu;
- Sito...
Kako da sami napravimo čvarke?Već znate kako da pripremite čvarke, a sada vam preporučujemo da isprobate neki od naših recepata za:
- kačamak sa čvarcima;
- čvarci sa prazilukom;
- i maslenica sa čvarcima....
Kako da napravimo kuvano testoKada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
Kako da napravimo ukusne kroasaneHajde da probamo da otkrijemo kako francuski poslastičari prave bečke kifle, koja je njihova tajna?
Klasičan kroasan se priprema od slojevitog testa sa kvascem, za njih se biraju najbolji prirodni sastojci....
Kako da napravimo karamelizovane jabukeNagnite posudu da karamelom i brzo umočite jednu po jendu jabuku, tako da ih vrtite oko njihove ose, kako bi se karamel svuda lepo rasporedio.
Stavite jabuke na papir za pečenje....
Kako da napravimo domaći nektarTako pripremljen nektar je spreman za konzumaciju, ali ne zaboravite, da pre nego što ga sipate u čaše dobro je da protresete flašu, da se dobije homogena smesa....
Kako da napravimo savršene ćufticeMožete da uvaljate svaku ćuftu u prezle ili griz - pržite prvo na veoma jakoj vatri bez poklopca, a nakon toga na slabijoj pod poklopcem....
Kako da napravimo idealan milfojDa napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
Kako da otvorimo vino bez vadičepaU takvim slučajevima dobro je znati alternative kako da otvorite flašu vina bez vadičepa.
Jedna od najprimenjenijih metoda je gurnuti čep u bocu. Za tu svrhu, isecite čep horizontalno oštrim i tankim nožem....
Kako da očistimo rernu bez hemikalijaNakon toga otvorite i sačekajte da se malo ohladi. Masnoća bi trebalo da se skida vlažnom krpom bez ikakvih problema.
Jedno od najprirodnijih sredstava je obično sirće....
Krem karamel bez rupicaKad smesa bude gotova počinjemo da pravimo karamel.
Podelimo karamel u 10 posuda, stavljamo smesu i stavljamo da se peče na pari oko 2 sata....
Kako napraviti hleb bez brašna - nekoliko opcijaBez obzira da li tražite alternativu bez glutena ili samo želite da eksperimentišete sa različitim sastojcima, postoji mnogo načina da napravite ukusan hleb bez upotrebe tradicionalnog brašna....