Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Mleko od spelteMleko od spelte
28. januar
Mleko od spelte se čuva u frižideru, pri čemu je najbolje za kozumaciju nakon što odstoji bar dva sata. Po želji se zaslađuje medom, sirupom od agave ili stevijom....
Zdravo mleko od spelteZdravo mleko od spelte
13. jul
Konzumirajte mleko od spelte toplo ili hladno, promućkajte flašu pre konzumacije. Preporučljivo je da napitak odstoji bar 2 sata, jer će se tako poboljšati osobine ukusa i piće prijatnije za piće....
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Začini su nešto bez čega ne može da prođe nijedno jelo. Oni daju ukus, aromu i vraćaju apetit. Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne...
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima. Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca. Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
Slani mafini od spelte sa katakom (ceđeno kiselo mleko i sir)Slani mafini od spelte sa katakom (ceđeno kiselo mleko i sir)
17. jun
Napomena: Ako želite možete u smesu da dodate masline, semenke i vaše omiljene biljke. Nek vam je ukusno! Slani mafini od spelte sa katakom su sjajni!...
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?
07. maj
Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara. Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
Rižoto od spelte i pečurakaRižoto od spelte i pečuraka
25. april
Ostavite jelo da se krčka na tihoj vatri, a povremeno ga promešajte. Neka se sve kuva dok spelta ne omekša. Ako je potrebno, dodajte još vode. Posolite i pobiberite....
Hleb od spelte i heljdeHleb od spelte i heljde
13. april
Brašno od spelte i heljde prosejte i pomešajte u velikoj posudi, u sredini napravite udubljenje i razbijte jaje, dodajte maslinovo ulje i kiselo mleko, pomešano sa sodom, stavite nekoliko kapljica soka od limuna, sipajte...
Da napravimo sirup od aronijeDa napravimo sirup od aronije
25. januar
Kako bismo sami napravili sirup od aronije prvo pažljivo treba da operemo voće....
Da napravimo tahini od suncokretaDa napravimo tahini od suncokreta
11. mart
Evo kako da napravite domaći tahini od suncokreta: Naravno, prodaju ga i u prehrambenim prodavnicama, ali ne zaboravimo da je ono što spremamo kod kuće uvek ukusnije i zdravije....
Kako da koristimo sojino mleko?Kako da koristimo sojino mleko?
27. avgust
Prosto napravite istu zamenu količine sojinog mleka sa običnim mlekom u vašim receptima za mafine (jednu čašu kravljeg mleka zamenite jednom čašom sojinog mleka)....
Hleb od spelte i lanenog brašnaHleb od spelte i lanenog brašna
04. mart
Sačekajte 5-6 minuta da naraste i sipajte mu dve vrste brašna, so i ulje. Zamesite glatko testo i oblikujte u hlepčić....
Mafini od spelte i ovsenih pahuljicaMafini od spelte i ovsenih pahuljica
23. jun
Nakon toga posipate semenkama i stavljate mafine da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Mafini od spelte i ovsenih pahuljica su gotovi,...
Kako da napravimo savršen ganašKako da napravimo savršen ganaš
03. sep.
Ganaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Kada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Nije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
Kako da napravimo savršen topingKako da napravimo savršen toping
07. april
Evo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Sušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...