Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Mleko od spelteMleko od spelte se čuva u frižideru, pri čemu je najbolje za kozumaciju nakon što odstoji bar dva sata.
Po želji se zaslađuje medom, sirupom od agave ili stevijom....
28. januar
Zdravo mleko od spelteKonzumirajte mleko od spelte toplo ili hladno, promućkajte flašu pre konzumacije. Preporučljivo je da napitak odstoji bar 2 sata, jer će se tako poboljšati osobine ukusa i piće prijatnije za piće....
13. jul
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
24. dec.
Kako sami da napravimo začine od povrćaZačini su nešto bez čega ne može da prođe nijedno jelo. Oni daju ukus, aromu i vraćaju apetit. Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne...
06. april
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaLako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima.
Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca.
Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
27. jul
Slani mafini od spelte sa katakom (ceđeno kiselo mleko i sir)Napomena: Ako želite možete u smesu da dodate masline, semenke i vaše omiljene biljke.
Nek vam je ukusno!
Slani mafini od spelte sa katakom su sjajni!...
17. jun
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
07. maj
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
25. januar
1
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
01. mart
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
28. sep.
Rižoto od spelte i pečurakaOstavite jelo da se krčka na tihoj vatri, a povremeno ga promešajte.
Neka se sve kuva dok spelta ne omekša.
Ako je potrebno, dodajte još vode.
Posolite i pobiberite....
25. april
Hleb od spelte i heljdeBrašno od spelte i heljde prosejte i pomešajte u velikoj posudi, u sredini napravite udubljenje i razbijte jaje, dodajte maslinovo ulje i kiselo mleko, pomešano sa sodom, stavite nekoliko kapljica soka od limuna, sipajte...
13. april
Da napravimo sirup od aronijeKako bismo sami napravili sirup od aronije prvo pažljivo treba da operemo voće....
25. januar
Da napravimo tahini od suncokretaEvo kako da napravite domaći tahini od suncokreta:
Naravno, prodaju ga i u prehrambenim prodavnicama, ali ne zaboravimo da je ono što spremamo kod kuće uvek ukusnije i zdravije....
11. mart
Kako da koristimo sojino mleko?Prosto napravite istu zamenu količine sojinog mleka sa običnim mlekom u vašim receptima za mafine (jednu čašu kravljeg mleka zamenite jednom čašom sojinog mleka)....
27. avgust
Hleb od spelte i lanenog brašnaSačekajte 5-6 minuta da naraste i sipajte mu dve vrste brašna, so i ulje.
Zamesite glatko testo i oblikujte u hlepčić....
04. mart
Mafini od spelte i ovsenih pahuljicaNakon toga posipate semenkama i stavljate mafine da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Mafini od spelte i ovsenih pahuljica su gotovi,...
23. jun
Kako da napravimo savršen ganašGanaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
03. sep.
Kako da napravimo kuvano testoKada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
12. avgust
Kako da napravimo mekani hlebNije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
08. jul
Kako da napravimo savršen topingEvo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
07. april
Kako da napravimo sušene šljiveSušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...
11. mart