Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Nakon toga se sipa u čistu i mokru cediljku od gaze ili nekoliko slojeva gaze i ostavlja se da se cedi - otprilike 2-3 sata....
Kako da osušite urmeKako da osušite urme
15. dec.
Zatim ih ponovo osušite na laganoj vatri u rerni 30 minuta. U rerni Voće poređajte na papir za pečenje stavljen u pleh i osušite na 80-90 stepeni....
Kako da osušimo breskveKako da osušimo breskve
03. mart
Ako vam se ne čeka, s obzirom da proces sušenja može oduzeti više od 10 dana, breskve možete osušiti u rerni. Za tu namenu operite i isecite breskve i stavite ih u tepsiju....
Kako da osušimo slinavke?Kako da osušimo slinavke?
10. mart
Nadamo se da vam je naš članak bio koristan i da ćete moći da osušite slinavke kod kuće....
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljak
03. dec.
Ukoliko vam je dosadno da čekate danima dok se bosiljak ne osuši, listove osušite u rerni na četrdeset stepeni, ali ne više od pola sata. Nakon toga listovi se hlade i stavljaju se u platnene kesice ili gazu....
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
Možete sušiti mirođiju u stručkovima ili da je isečete i na taj način da je osušite....
Kako da osušimo jujubuKako da osušimo jujubu
25. feb.
U dehidratoru voću treba 24 sata da se potpuno osuši. Čuvajte suvo voće u kesama na sobnoj temperaturi. Rok trajanja im je jedna godina....
Kako da osušimo šljiveKako da osušimo šljive
12. feb.
Ako vam se ne suši u šporetu, šljive možete osušiti na suncu. Voće poređajte na papir, stavite na sunčano i čisto mesto. Potrebno je 8-10 dana da se šljive potpuno osuše....
Kako da osušimo smokveKako da osušimo smokve
22. januar
Smokve ostaju desetak dana na suncu, nakon čega se lagano pritiskaju, kako bi zauzimale manje mesta, i dok se potpuno ne osuše ostavljaju se na senovitom mestu....
Ceo plod ili njegov sok - šta je korisnije da konzumiramo?Ceo plod ili njegov sok - šta je korisnije da konzumiramo?
06. sep.
Moda ceđenog soka i smutija je veoma aktualna danas. Oni su osnova bezbrojnih dijeta koje su najaktuelnije među zaposlenim ljudima, ali i onima koji su zabrinuti za svoje zdravlje. Brzo i lako se pripremaju, a tvrdi se...
Kako da osušite origano i majčinu dušicu?Kako da osušite origano i majčinu dušicu?
25. maj
Smatra se da ste pravilno osušili origano ili majčinu dušicu, ako nisu izgubili boju ili ukus. Lako ćete saznati da li su biljke već osušene – čim ih dodirnete prstom, listovi i cvetovi počinju da opadaju....
Kako da osušimo papriku za zimuKako da osušimo papriku za zimu
25. januar
Da biste osušili paprike, potrebne su vam zdrave paprike, ne baš mesnate. Najbolje da se suše crvene paprike. Ostavite ih na tri dana u provetrivoj prostoriji, poređajte na rastojanju jednu od druge....
Kako da osušimo jabuke za zimu?Kako da osušimo jabuke za zimu?
23. april
Kada se sasvim lagano osuše, rerna se smanjuje do sto trideset stepeni i tako se ostavlja do kraja sušenja voća. Nakon što se dovoljno osuše, izvade se iz rerne i ostavljaju se da se ohlade....
Kako da pripremite usoljenu, dimljenu ili kuvanu slaninu?Kako da pripremite usoljenu, dimljenu ili kuvanu slaninu?
08. okt.
Usoljena slanina Kako bi koža slanine bila mekana i ukusna za jelo, morate da u nju utrljate so, dok je još uvek topla. Slanina se od zaklane životinje odvaja drugog dana nakon klanja, kada je meso ohlađeni i...
Čaj od crvenog glogaČaj od crvenog gloga
02. dec.
Operite dobro glog i dodajte ga u kipuću vodu. Pokrijte i kuvajte na laganoj vatro oko 15 minuta. Ocedite i začinite medom, servirajte čaj od gloga odmah....
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Maslac je jedan od najšire rasprostranjenih proizvoda u kuhinji. Njegova primena je izuzetno raznovrsna, zato je maslac visoko cenjen u svetu kulinarstva. Uprkos tome, mnogi ljudi ostaju verni margarinu i više vole njegov...
Kako da osušite selen?Kako da osušite selen?
06. dec.
U zavisnosti od vlažnosti prostorije u kojoj sušite selen, kada se potpuno osuši, odlaže se u teglu ili kutiju sa čvrstim zatvaračem....
Kako da osušite kamilicu?Kako da osušite kamilicu?
13. maj
Ova biljka se bere početkom leta kada procveta, a to se radi u podne kako bi sunce moglo da osuši jutarnju rosu i vlagu sa biljke. Rasprostrite tanki sloj cveća na finu tkaninu, gazu ili papir....
Kako da osušite majoran?Kako da osušite majoran?
27. april
Stabljike je najbolje rezati pre podne, kada je sunčano, i odmah ih ostavljati da se osuše na senovitom i provetrenom mestu na temperaturi koja ne prelazi 40 stepeni i gde nema vlage....
Kako da osušite matičnjak?Kako da osušite matičnjak?
03. april
Bez obzira na odabrani metod sušenja matičnjaka, on se mora pravilno pripremiti. Sadržaj arome matičnjaka je na najvišem nivou neposredno pre cvetanja ujutru. Ako planirate da isušite ubrane biljke, berite ih upravo u...
Kako da osušite aroniju?Kako da osušite aroniju?
25. dec.
Plodove aronije operite u tekućoj vodi, stavite na suv peškir i ostavite ih da se osuše. Ako želite da aroniju osušite kod kuće, sledite ove korake. Stavite voće u jedan sloj na poslužavnik ili na pleh....
Kako da osušite sremuš?Kako da osušite sremuš?
06. nov.
Sremuš može da se koristi i svež i sušen, a kada se dobro osuši, možete da ga koristite seckanog ili samlevenog u prah. Ako ste rešili da osušite divlji beli luk, postoje dva načina koji se preporučuju....
Kako da osušite kupine?Kako da osušite kupine?
15. avgust
Nakon što se dobro osuše, preporučljivo je ukloniti sve pokvarene ili oštećene plodove. Zatim gotove kupine možete zatvoriti u čistu i suvu teglu ili u odgovarajuću kutiju....