Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Hajde da pripremimo savršenu božićnu ćurkuHajde da pripremimo savršenu božićnu ćurku
28. dec.
Svi hvataju viljuške kada vide savršenu zlatno-braon pticu, koja blista i sočna je....
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Da bismo pripremili ukusnu ribu, nezavisno od toga kakva je ona, potrebno nam je nekoliko obaveznih komponenti. Uvek treba da imamo limunove - to je nešto bez čega riba ne može dovoljno dobro da se začini....
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Dobro ispečena riba treba da, kada se iseče po sredini, bude svetloroze, a na krajevima braon. Ako pečete ribu potopite isečene kriške na 15 minuta u soja sos, pomešan sa medom u odnosu 3 na 1....
Kako da napravite savršeni frape?Kako da napravite savršeni frape?
27. okt.
Nema sumnje, samo savršeni frape može biti zamena ljubiteljima kafe tokom dugih vrelih letnjih dana i ne samo tada....
Kako da spremite savršenu jagnjetinuKako da spremite savršenu jagnjetinu
20. feb.
Najvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg). Ono je već počelo da se hrani travom i...
Kako da napravimo savršene ćufticeKako da napravimo savršene ćuftice
08. maj
Ako patite od gastritisa, ne solite mleveno meso za ćuftice i ni u kom slučaju na stavljajte u njega biber ili druge začine koji nadražuju stomak, i obavezno pripremite ćuftice na pari....
Kako da pripremimo domaće grisine?Kako da pripremimo domaće grisine?
13. jul
Kako da pripremimo domaće grisine?...
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Pored dugačkog kuvanja, ne treba da se preteruje i sa višestrukim pripremama iste količine čaja. Prvi čaj ima oko 50% aktivnih supstanci....
Kako da pripremimo mekanog zecaKako da pripremimo mekanog zeca
17. jul
Ako vam se čini da je pečeni zec iz rerne previše suv, možete da ga sledeći put pripremite pohovanog. Imajte na umu da je na taj način, zec ipak mnogo kaloričniji....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Sušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz. Najbolje...
Kako da pripremimo tursku pituKako da pripremimo tursku pitu
01. avgust
Pita je tradicionalno bugarsko i balkansko jelo, poznato i omiljeno svima nama. Njene različitosti, kao što je i sa mnogim jelima obilate svet i menjaju se po ukusu države u kojoj su. U Turskoj se pita zove burek i priprema...
Kako da pripremimo crveno sočivoKako da pripremimo crveno sočivo
25. jul
Evo nekoliko interesantnih recepata, koje možete probati, ukoliko ste rešili da pripremite nešto sa crvenim sočivom....
Evo kako da napravite savršeni PatišpanjEvo kako da napravite savršeni Patišpanj
01. mart
Savršen patišpanj Pripremanje tepsije: Ukoliko je moguće, koristite kalup za torte za odvajajućim dnom. Tako se pecivo vadi bez da se ošteti. Da biste pripremili tepsiju, blago je podmažite uljem....
Kako da napravimo savršen ganašKako da napravimo savršen ganaš
03. sep.
Ganaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite. Pored toga što je pogodan za punjenje, on takođe može da posluži i kao osnova za manje kolače kao što su tartufi ili...
Kako da napravimo savršen topingKako da napravimo savršen toping
07. april
Kada govorimo o topingu uglavnom mislimo na one proizvode koji se prodaju u obližnjoj poslastičarnici, kojima volimo da prelijemo odabrani sladoled ili drugi desert od sladoleda. Međutim, istina je da toping može...
Kako da skuvamo savršen pirinačKako da skuvamo savršen pirinač
30. april
Prost način kuvanja Ima mnogo različitih načina za kuvanje pirinča, ali najlakši način je absorpcijom: pirinač se pripremi u odmerenu količinu vode, tako da se tokom kuvanja absorbuje sva voda....
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
Kako pripremiti savršene šnicle za Novu godinu ​Kako pripremiti savršene šnicle za Novu godinu ​
02. januar
Pošto ne možemo da sakupimo sve recepte u jednom članku, za vas smo posebno pripremili nekoliko kolekcija odabranih recepata za Novu godinu, od kojih možete sami da izaberete: - predjela i mezetluci za Novu godinu - ...
Kako da pripremimo perfektno pohovanu piletinuKako da pripremimo perfektno pohovanu piletinu
28. jul
Uz odgovarajuću tehniku i neke tajne sastojke, možete pripremiti ukusnu pohovanu piletinu u udobnosti svoje kuhinje....
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuKako da sami pripremimo kiselu pavlaku
26. nov.
Eto zašto je dobro da naučimo da sami pripremamo kiselu pavlaku, posebno ako imamo gde da nađemo domaće mleko. Nemojte zaboraviti da i njega kupujete kod proverenih izvora....
Kako da pripremimo sirup od zoveKako da pripremimo sirup od zove
01. okt.
Sirup od zove možete pripremiti na drugačiji način. Potrebno vam je 65 cvetova zove i šest limuna. Limun isecit, e nemojte da ljuštiti kora i stavite u veliku posudu u koju ste stavili cvetove zove....
Kako da pripremimo američke krompiriće vedžisKako da pripremimo američke krompiriće vedžis
07. mart
Priprema poslednjih godina popularnih krompirića vedžis, je izuzetno jednostavna, a rezultat je savršeno jelo, koje izgleda efektno i može da nahrani neočekivane goste....